2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.02. hétfő
 

Tanévnyitó és ünnepi szenátusi ülés a Neumann János Egyetemen

 
 
 

Több mint 1300 hallgató kezdi meg idén tanulmányait a Neumann János Egyetemen. A diákok a ma (hétfő) reggeli tanévnyitó ünnepségen együtt tettek esküt, melyben megfogadták, hogy tudásukhoz és tehetségükhöz mérten a legjobbat hozzák majd ki magukból az elkövetkezendő években.

- Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker - ezekkel a szavakkal biztatta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen az intézmény vezetőit, oktatóit, és az új hallgatókat, az összesen 1360 diákot.

Az idei felvételi eljárás során, a tavalyi évhez képest, negyedével nőtt az egyetem első éves hallgatóinak létszáma. 2019-ben a GAMF Műszaki és Informatikai Karát 799-en, a Gazdaságtudományi Kart 241-en, a Pedagógusképző Kart 226-an, és a Kertészeti és Vidékfejlesztési kart összesen 94-en kezdték meg. A rektor beszédében elmondta a diákoknak, hogy az egyetemen megszerezhető diploma értékes és piacképes tudást, az elsajátított gyakorlati tapasztalatok és kompetenciák alapos és sokoldalú felkészültséget biztosítanak számukra. Az itt végzett hallgatók rövid időn belül, kiváló lehetőségekkel, és az átlagosnál magasabb várható jövedelemmel tudnak majd elhelyezkedni a munka világában. Az intézményben továbbá a legjobb feltételeket, legmodernebb tudást, tudományos kutatások élményét és a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségét is biztosítják.

A hírös város gazdasági fejlődése, színes kulturális és szellemi élete révén is magához vonzza a fiatalokat, azonban a rövidesen átadásra kerülő modern és világ színvonalú oktatási környezetet teremtő campus még vonzóbb felsőoktatási helyszínné teheti Kecskemétet.

Dr. Fülöp Tamás az ünnepség végén arra kérte a hallgatókat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy jól és tartalmasan teljenek az elkövetkezendő évek. Felelősséggel és céltudatosan vágjanak neki ennek az időszaknak, vegyenek részt minél több programon, hallgatói versenyen, szerezzenek barátokat, akikkel jó lesz majd az egyetem után is találkozni, mert ezek az évek megismételhetetlen pillanatok lesznek életükben.

 
 
 
PROGRAMOK