2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.25. szerda
 

Még hatékonyabb lehet a kecskeméti duális képzés

 
 
 

A franciaországi tapasztalatok is beépülhetnek hamarosan a Kecskeméten zajló duális szakképzésbe. Ott ugyanis a fiatalok sokkal gyorsabban tudnak beilleszkedni a vállalati környezetbe. Igaz, ennek a hazainál feszítettebb képzés az ára. Többek között ez volt a témája a Neumann János Egyetem mai (szerdai) nemzetközi konferenciájának.

A Neumann János Egyetem - több mint 70 stratégiai partnerével együttműködve - az itthoni duális képzési modell megteremtője. Az oktatás a hallgatóknak, a vállalatoknak és az egyetemnek is előnyös, így néhány év alatt mind a képzésben részt vevő cégek, mind a hallgatók száma megtöbbszöröződött.

Az első kecskeméti duális hallgatók 2016 februárjában kapták kézhez diplomájukat.

A kecskeméti duális modell tapasztalatai, annak itthoni elterjedése és működése kiemelkedő eredményeket produkált - erről beszélt a rendezvény megnyitóján dr. Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A kiváló eredmények egyik kulcsa a képzésben résztvevők rendszeres tapasztalatcseréje. Erre került ma sor az egyetem szervezésében a Három Gúnár Rendezvényházban, ahol a német és francia tapasztalatokról számoltak be a meghívottak. Mint elhangzott, utóbbi ország duális képzésben elért eredményei kimagaslóak, ezért azokból itthon is érdemes tanulni.

- Franciaországban sokkal gyorsabban illeszkednek be a hallgatók a vállalati környezetbe, jóval hamarabb megszerzik azokat a gyakorlati kompetenciákat, amelyek a későbbi előmenetelük szempontjából nélkülözhetetlenek. De ez komoly teher is a fiataloknak, mert feszítettebb a vizsgaidőszak számukra, de a szorgalmi időszakban is vannak plusz feladataik – monda a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A Neumann János Egyetem hallgatói a duális szakképzésről tartott nemzetközi konferencia tapasztalatai, a vállalati partnerekkel történő egyeztetés után lehetnek részei majd a kecskeméti oktatásnak.

 
 
 
PROGRAMOK