2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.10.01. kedd
 

Nagy sikert aratott a XI. Őszi Helyi Termék Ünnep

 
 
 

Szeptember utolsó hétvégéjén hagyományőrző, változatos programokkal várta az érdeklődőket az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XI. Őszi Helyi Termék Ünnepen.

Kecskemét és térsége 21 településének összefogásával 2013 óta - pár éve már évi 2 alkalommal- megvalósuló rendezvénysorozat célja a helyi termékek, értékek bemutatása. Az Egyesület hosszú távú célja, hogy a fogyasztók, látogatók figyelmét felhívja a térségben előállított, biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból is megfelelő és egyedi termékekre, élelmiszerekre és hogy az év többi részében is ezeket a portékákat válasszák a vásárlók a tömegtermékek és egészségtelen élelmiszerek helyett. A rendezvényeken segítséget nyújtanak a mindennapi vásárláshoz és a tudatos választás, valamint a termelő és a vásárló közötti hosszú távú bizalmi kapcsolat kialakításához.

Minden korosztály számára érdekes és szórakoztató, közösségi programokkal készültek a szervezők. Bemutatásra kerültek az őszi betakarítási munkálatokhoz kapcsolódó tevékenységek, úgymint kukoricamorzsolás és – darálás a Szentkirályi Önkormányzat és Varga Imre termelő jóvoltából. Prezentálásra kerültek a kecskeméti szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt jelentek meg egy kiállítás keretén belül a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagították a kínálatot. A gyerekeket népi játékok, fakörhinta, állatsimogató, bábelőadás, kézműves foglalkozások várták, a felnőtteket pedig könnyű- és népzenei műsorok szórakoztatták.

Szeptember 27-én pénteken Térségi Nagy Koccintásra invitálták a fesztivál résztvevőit a szervezők, melynek keretében 150 pohárból koccintottak 8 városi és térségi boros gazda, borászat által felajánlott borával megismertetve, megszerettetve ezáltal Kecskemét és környéke borait. A nagyszabású közösségi esemény a térségi összetartozásra, valamint a térségi borokban rejlő számos pozitív értékre szerette felhívni a figyelmet. A kínálatban szerepeltek a 2019. évi Kecskemét Város Bora címet viselő borok is. A térségi koccintást a Mathiász János Borrend nagymestere Kocsis Pál vezényelte le, és nyújtott rövid ismertetőt a „Város Bora” címről, tájékoztatta az érdeklődőket, e címért milyen feltételeknek kell megfelelnie a jelölteknek. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett koccintást örömmel fogadta a közönség.

Az eseményen az alábbi borászatok és boros gazdák borait lehetett megkóstolni:

Generosa, Rajnai Rizling - Ifj.Papp Kálmán, Lakitelek

Generosa - NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet-Kecskeméti Kutató Állomás

Kékfrankos - Balogh Károly, Helvécia Polgármestere

Kékfrankos - Somogyi Lajos, Ballószög Polgármestere

"Regős" Kövidinka - Dimenzió Borászat Kft., Kecskemét

Kunsági Cabernet Sauvignon Rozé - Polyák Borászat, Kunszállás

Kadarka - Hetényi József, Ballószög

Suttogó Kövidinka - Damax Kft., Kecskemét

A rendezvény mindhárom napján a Mathiász János Borrend közreműködésével immáron III. alkalommal idén is egy értékesítéssel egybekötött kiállítás keretén belül kerültek bemutatásra a Kecskemét „Város Bora” cím tulajdonosai, borai. Továbbá bemutatásra kerültek régi szőlészeti és borászati eszközök is

Ezen alkalommal ünnepelte 6. évfordulóját a Kecskeméti Tanyai Termék Piac is. A piac 6. évfordulóját köszönti és „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” díjat, valamint az vándorserleget Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke adta át Máthéné Paksi Katalin termelőnek.

 
 
 
PROGRAMOK