2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.11.08. péntek
 

Megkezdődött a Távhőszolgáltatási Szakmai Napok konferencia és a távfűtésszerelő verseny

 
 
 

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége Kecskeméten rendezi meg november 7-8-án a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok konferenciát. A csütörtökön délelőtt óta tartó kétnapos esemény ezúttal a korszerű távhős megoldások témáját járja körül. A konferenciával egyidőben kezdetét vette a TávHősök Viadala (a távfűtésszerelők szakmai versenye), amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg.

Az Aranyhomok Hotelben megrendezett konferencia megnyitóján Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, az emberek tudatában a távhő drága fűtésmódnak számított, de idővel – a technológia folyamatos korszerűsítésével – bebizonyosodott, hogy ez nem így van, köszönhetően a fűtőmű folyamatos fejlesztésének. Az alpolgármester beszélt a TERMOSTAR Kft. kiemelkedő szerepéről, hangsúlyozta, a város tulajdonában lévő cég nem vesz ki nyereséget, hanem azt fejlesztésekre fordítja.

- Jelenleg jelentős fejlesztésekben vagyunk benne, ezek megvalósításáért nagyon sokat tettünk. Úgy tűnik, most már egyenes út vezet a sikerhez, és el tudjuk érni, hogy egy olyan fűtőműve legyen Kecskemétnek a jövőben is, ami energiatakarékos, környezetbarát, ugyanakkor segíti azt, hogy több lábon álljon a kecskeméti fűtőmű, ne függjünk a gázártól, egyéb beszállítóktól egyoldalúan – mondta Szeberényi Gyula Tamás.

Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke nyitotta meg a szakmai konferenciát és a távfűtésszerelő versenyt. Elmondta, az idei versenyen kilenc csapat vesz részt. Kiemelte, idén először köszönthetünk regionális szinten szerveződő csapatot. Ez azért nagy öröm, mert kedvet adhat, példát mutathat a hasonló együttműködésekre a kisebb távhőszolgáltatóknak, akik eddig nem tudtak, vagy nem akartak részt venni a versenyen.

- Az őszi konferenciát hagyományosan a távhőipari tagozat tagjai támogatják, akik ebben a két napban bemutatják leginnovatívabb termékeiket, szolgáltatásaikat. A tagozat tagjainak előadásai mellett a készülő új nemzeti energiastratégia és az azt megalapozó döntésekről szóló kormányhatározatok, valamint a távhőszektor zöldítésével kapcsolatos árszabályozási kérdésekről szóló előadások is helyet kapnak – emelte ki a szövetség elnöke.

Zsebe Albert távhő divízió vezető, a szerelőverseny zsűrijének elnöke a verseny előzményeiről, előkészületeiről, céljairól és lebonyolításáról beszélt a résztvevőknek. Elmondta, az első versenyre Budapesten, a másodikra Egerben került sor, most pedig Kecskemét és a TERMOSTAR Kft. ad helyet az országos megmérettetésnek. A szakértő zsűri több mint negyven szempontot figyel a verseny során, ez alapján derül ki, ki lesz egy évig a szakma bajnoka.

- Ez egy olyan verseny, ahol mindenki nyer. Nem csak az, aki a dobogóra áll, az is, aki felkészül, és ennek során tudását és tapasztalatát gyarapítja. Az ő szaktudásuknak köszönhetőn pedig nyer a munkáltató, valamint a szolgáltatást igénybevevő lakos is. Ezen túl pedig a verseny üzenet a jövő generáció számára is: a szakmában dolgozókat megbecsülik, hiszen a jó szakemberekre mindig szükség lesz a minőség fenntartása és fejlesztése érdekében - mondta Zsebe Albert.

 
 
 
PROGRAMOK