2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.12.16. hétfő
 

A harmadik adventi láng is felgyúlt Kecskemét főterén

 
 
 

Szombaton délután fellobbant a harmadik adventi gyertya lángja is Kecskemét főterén. Lévai Jánosné tanácsnok és Gaál József alpolgármester gyújtotta meg a gyertyát, amely jelzi, már csak másfél hét van hátra karácsonyig.

Ünnepélyes hangulatban telt a harmadik adventi gyertya meggyújtása a kecskeméti Főtéren, szombaton este. A Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges fúvósai nyitották meg az ünnepélyt. Repertoárjukban olyan közismert karácsonyi dalok szerepeltek, mint a Mennyből az angyal vagy a Gyönyörű szép titokzatos éj.

Richter Mátyás, a Római Katolikus Főplébánia Nagytemplom káplánja köszöntötte a megjelenteket, közvetítette adventi üzenetét és magyarázta Izajás próféta történetét.

- Az utolsó időkben az Úr házának hegye, szilárdan áll majd a hegyek tetején, és magasabb lesz a halmoknál. Ádventi készületünk során és általában a Keresztény életünkben érdemes feltenni magunkban a kérdést: Mi a legmagasabb hegy az életemben? Mindannyiunknak van valami, valaki vagy valamilyen elv, amely a legkiemelkedőbb helyet foglalja el az életében. Sok minden lehet az életükben, de van valami, ami akár tudattalanul is a legnagyobb értékkel bír számunkra. És valójában minden egyéb dolog e körül az egy körül forog. A messiási korban az Úr házának hegye lesz és kell, hogy legyen a legmagasabb hely - mondta Richter Mátyás.

Ezek után a Szent Imre Katolikus Általános Iskola ötödik osztályos tanulói debreceni betlehemes játékát láthatták a színpadon az odalátogatók. Kihangsúlyozták, hogy nem megemlékezni szeretnének a betlehemezésről, hanem mint élő hagyományt szeretnének ajánlani a közönségnek.

Gaál József alpolgármester és Lévai Jánosné tanácsnok gyújtotta meg a harmadik adventi gyertyát, közben a Zönge együttes tette örömtelivé a hangulatot. A formáció tagjai Héjja Bella, Szegedi Ildikó és Vadas László zenetanárok.

 
 
 
PROGRAMOK