2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.01.27. hétfő
 

Együttműködést írt alá az egyetem és a szakképzési centrum

 
 
 

Országosan egyedülálló együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Szakképzési Centrum. A megállapodásnak köszönhetően akár fél évvel is lerövidülhet a technikumi végzettséget szerzők alapképzése az egyetemen.

Jól átgondolt, 20 pontból álló, megvalósítható, kölcsönös előnyökre épülő együttműködést valósít meg a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Szakképzési Centrum. A megállapodás új lehetőségeket teremt a képzések és a kutatások területén.

- Az együttműködési megállapodásban érintett területek között a pályaorientációtól kezdve a tehetséggondozáson keresztül az oktatói együttműködésen át egy sor olyan terület érintett, amely egyedülálló és országosan is különlegesnek számít – mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A kapcsolati hálón túl 3 fő területre összpontosít a két intézmény. A képzési és kutatási programok összehangolása, a tehetséggondozás, valamint a beiskolázás megkönnyítése a legfőbb cél. Az utóbbi az egyik sarokköve a megállapodásnak.

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, aki intézményüket választja, és technikusi végzettséget szerez, annak minden esélye megvan arra, hogy szakmai tantárgyait a 13. évben - az egyetemmel összehangolva - egyetemi oktatók tanítsák, valamint a vonatkozó tantárgyait beszámítják. A hallgató pedig mindennek köszönhetően akár fél évvel is lerövidítheti az alapképzését az egyetemen.

Fontos szempont az is, hogy a fiatalokat Kecskeméten tartsák, akik az egyetem elvégzésével magasan képzett szakemberekként vághatnak bele a munka világába.

Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte, nagyon fontos, hogy a koncepciónak köszönhetően a kecskeméti diákok itt, a városban tudják a felsőfokú tanulmányaikat folytatni. Ez a szülők számára is megnyugtató lehet, hiszen azáltal, hogy gyerekeik Kecskeméten tanulnak, nem verik magukat olyan költségekbe, amely egy vidéki város választásával szükségszerűen meg kell, hogy tegyenek.

A megállapodás során a fiatalok könnyebben bekerülnek majd a felsőoktatásba. A nyelvi képzéseket is összehangolja a két intézmény, segítik a nyelvvizsgához jutást. Az összefogás gyorsabb, egyszerűbb egyetemi tanulmányt fog eredményezni.

 
 
 
PROGRAMOK