2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.02.23. vasárnap
 

A tankok elé állt ’56-ban a most 95. születésnapját ünneplő Gömöry Katalin

 
 
 

Gömöry Katalint 95. születésnapján köszöntötte Kecskemét nevében Engert Jakabné alpolgármester szombaton délelőtt. Kati néni hosszan mesélt az életéről és elárulta a hosszú élet titkát is.

Gömöry Katalin Hetényegyházán él, immár húsz éve. 1925. február 22-én éjjel 2 órakor született, farsang vasárnapján. Két öccse volt, akik családot is alapítottak. Kati néni nem ment férjhez. Tanító és tanár diplomát is szerzett, a természettudományok és a népművészet, a kézimunkázás áll közel hozzá. Ezeken kívül folyamatosan ír, a mai napig, akár éjszakába nyúlóan is. Több könyve jelent meg, magánkiadásban.

Kati néni mosolyogva avatta be vendégeit a hosszú élet titkába: – Iszom én bort is, sört is, ebben a sorrendben, ugyanabból a pohárból. Szerintem ez a hosszú élet titka – mondta viccesen.

Az életéről is sokat mesélt. Egyebek mellett beszámolt arról, hogy 1956-ban Budapesten, a Múzeum körúton több asszony társaságában az érkező tankok elé álltak.

– Kiabáltunk, hogy ne lőjetek, mi is magyarok vagyunk, ti is magyarok vagytok. Benneteket is magyar anya szült. Letérdeltünk a tankok előtt, és a Himnuszt énekeltük. Leszálltak hozzánk a csillagok. Felnyílt a tankok teteje és a katonák adogatták le a fegyvereket. Egy pillanatig sem féltem. Nem tudom elmesélni azt az érzést, de félelem nem volt bennem – emlékezett vissza Gömöry Katalin.

Engert Jakabné alpolgármester virággal, egy kis olvasnivalóval és édességgel köszöntötte fel Kati nénit, valamint átadta az emléklapot is, melyen Orbán Viktor miniszterelnök üdvözölte. Az ünnepelt ellátta kézjegyével az önkormányzat Szépkorúak könyvét is.

 
 
 
PROGRAMOK