2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.03. vasárnap
 

Drónokkal ellenőrizték a városrendészek a szabályok betartását

 
 
 

Drónokkal ellenőrizték a kijárási korlátozás betartását a Kecskeméti Városrendészet munkatársai péntek este Kecskeméten. A hangosbemondóval a levegőből is figyelmeztetni tudták az embereket, a hőkamerás drónnal pedig az éjszakai csoportosulásokat találták meg a városban.

„Kecskemét területén 22 óra és 6 óra között ne tartózkodjanak közterületen, mert kijárási korlátozás van érvényben” - emlékeztette a hatósági ellenőrzésekhez bevetett drón hangosbemondón keresztül a Kecskemétieket, hogy tartsák be a hétvégére elrendelt szabályokat.

A városrendészek a Főtéren kezdték az ellenőrzést, mivel sokan ott szokták eltölteni a szabadidejüket. Később a kecskeméti Bringa Parkba is ellátogattak, mivel ott este 7 óra után ezen a hétvégén is tilos tartózkodni. A drón itt is figyelmeztette azokat, akik nem tartották be a kijárási korlátozás szabályait.

A hatóság munkatársai nem csupán figyelmeztetnek, hanem büntetnek is ezen a hétvégén.

„A múlt hétvégén is több, mint 100 bírság kiszabására került sor, mert olyan indokolatlan éjszakai csellengések voltak a városban, amiknél sok esetben bűncselekményt vagy szabálysértést is megvalósítottak amellett, hogy a kijárási korlátozást is megszegték. Ebben az esetben, természetesen szabálysértési bírságot szabtak ki a kollégáim” - számolt be Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője.

A drónok jóval nagyobb területet képesek átvizsgálni sokkal kevesebb idő alatt, mint a gyalogosan járőrözők. A hangosbemondóval pedig távolról is tudnak figyelmeztetni a városrendészek.

Az est folyamán hőkamerás drón is segítette az ellenőrzést, melynek segítségével egy éjszakai gyorsulási versenyt is lefüleltek. A rendőrök és a városrendészek azonnal a helyszínre érkeztek, és az ellenőrzés után helyszíni bírságot szabtak ki.

A hőkamera sötétedés után is kiváló eszköz annak kimutatására, hogy merre mozognak személyek, hol vannak csoportosulások. De emellett az egészségügyi felmérésnek is kiváló eszközei lehetnek. Kínában példáulegy 20 emeletes ház lakóinak testhőmérsékletét az erkélyen tudták megmérni eszközzel - mondta Frikker Attila, üzletfejlesztési igazgató, Duplitec Kft.

De nem ez volt az egyetlen szabálysértés. Annak ellenére, hogy este 10 óra után kijárási tilalom volt érvényben többen is mászkáltak az utcán. Olyanok is voltak, akik tudták igazolni, hogy miért tartózkodnak az utcán, őket figyelmeztetés nélkül elengedték.

 
 
 
PROGRAMOK