2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.05.18. hétfő
 

Számos támogatás segíti a gazdaság talpraállását

 
 
 

A gazdaságvédelmi és munkahely-megőrzési intézkedésekkel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) épülete előtt. A kamara jelezte a kormány felé, hogy ha a deklarált veszélyhelyzet meg is szűnik, a gazdaságot érintő negatív hatások továbbra is fennállnak majd, így a gazdaságvédő intézkedések fenntartására még hosszabb ideig szükség lesz.

A kamara részéről nyújtott intézkedések kapcsán Kurdi Viktor, a BKMKIK alelnöke elmondta: arra törekedtek, hogy felmérjék a vállalkozások igényeit, és azt koordinált módon terjesszék a kormány elé. A honlapon krízismenedzsment felületet nyitottak, üzleti túlélőcsomagokat tettek elérhetővé, emellett pedig a személyesen igénybe vehető ügyfélszolgálat is mindvégig rendelkezésre állt, míg a Család és Karrierpont online tanácsadást biztosított.

A kamara folyamatosan rögzíti a vállalkozásoktól beérkező adatokat, véleményeket. Ebből a felmérésből a derül ki, tette hozzá Gaál József, a kamara elnöke, hogy a legtöbb vállalkozás az idei év tekintetében 20-30 százalék körüli árbevétel-csökkenésre számít, és 2021-re prognosztizálja azt, hogy visszaáll a normál üzemmenet.

Az önkormányzati intézkedéseket Gaál József alpolgármester, a BKMKIK elnöke foglalta össze. Az üzlethelyiségek bérleti díjának kedvezménye kapcsán elmondta, a kisebb vállalkozások esetében zajlanak az egyeztetések a bérlőkkel, és

a kényszerű zárva tartás, illetve a forgalomcsökkenés okozta károk enyhítésére a bérletidíj-kedvezmény mértéke akár a száz százalékot is elérheti.

A kecskeméti Városi Alapkezelő Zrt. által a válságra kidolgozott forráslehetőségekről is beszámolt.

- A munkahely-védelmi programban maximum 200 ezer eurónak megfelelő hitel érhető el egyszerű ügyintézéssel, 2,5-3,5 százalékos kamattal; erre egymilliárd forint keret áll rendelkezésre.

- A hárommilliárd forint keretösszegű válságkezelő tőkeprogramban pedig maximum 800 ezer eurónak megfelelő hitel kapható, 1,5-4,5 százalékos kamatra.

Gaál József felhívta a figyelmet arra a veszélyalapra is, amelyet 1 millió 200 ezer forinttal Kecskemét polgármestere és alpolgármesterei hoztak létre saját magán hozzájárulásaikból. Ehhez azóta számos cég csatlakozott, és az úgynevezett spárgaakció során befolyt bevétel is ide futott be. Ezt a Városi Szociális Közalapítvány kezeli, és bárki támogathatja.

A szállodaipar kapcsán Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton igazgatója, az MSZÉSZ Dél-alföldi régióvezetője úgy fogalmazott, fontos volt, hogy kivárjanak és kihasználják az állami és az önkormányzati lehetőségeket. Mint mondta, mostanra a legtöbb szálloda limitált szolgáltatással ugyan, de működik. A járulékkedvezmény kihasználásához saját szállodája négy órában foglalkoztatja a dolgozókat. Úgy tudja, elbocsátások helyett a legtöbb szálloda ezt a megoldást választotta, és ennek kapcsán a bértámogatást is megpályázta. Úgy látja, ezen a területen az üzleti utazási szokások átalakulása miatt nem V betűs lesz a felfutás, és szerinte csak őszre várható, hogy újra jobban beindul a szállodaipar Kecskeméten. Mindazonáltal megcélozzák a belföldről érkező turistákat.

Az állami gazdaságvédelmi programban elérhető támogatások Bács-Kiskun megyében realizálódó része kapcsán eddig a következők látszódnak:

* A rövidített munkaidőre vonatkozó bértámogatást összesen kilencmilliárd forint értékben, több mint ötvenezer dolgozóra, mintegy négyezer vállalkozás vette igénybe. Bács-Kiskun megyére ennek kb. hat százaléka jutott.

* A kutatás-fejlesztés területén országosan több mint négy milliárd forint bértámogatást kértek. Ezt a megyében több mint 500 fő után vették igénybe, vagyis Budapest után Bács-Kiskunban a legtöbben.

* A versenyképesség-növelés kapcsán 300 kérelmet adtak eddig be, ennek nyolc százalékát Bács-Kiskunban. Ezen a téren Budapest és Pest megye után harmadik a megye.

 
 
 
PROGRAMOK