2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.06.24. szerda
 

Folytatódnak a fejlesztések, de át kell gondolni a kiadásokat - videóval

 
 
 

Az önkormányzat a jövőben is el tudja látni a kötelező feladatait, viszont át kell gondolni a tervezett kiadásokat, illetve hogy azok közül mi az, ami halasztható. A bevételkiesés Kecskemétet is érinti, a város azonban stabil gazdasági alapokkal rendelkezik – nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt kialakult bevételkiesés ellenére is stabil Kecskemét költségvetése – hangsúlyozta a Kiemelő tegnapi adásában Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester elmondta, hogy Kecskemétnek a gépjárműadó elvesztése 400-415 milliós nagyságrendű bevételkiesést jelent, de hozzátette azt is, hogy ennek az adónemnek a 60 százaléka eddig is a központi költségvetésbe került, csupán az átengedett rész, 40 százalék maradt a városi büdzsében.

- Ha úgy nézzük, hogy 400 millió forintból nagyon sok mindent meg lehetne csinálni Kecskeméten - még több utat, még több játszóteret, még több járdát -, akkor ez az oldala is igaz, de ha úgy nézzük, hogy összességében 3 százalékát jelenti az adóbevételeinknek, amelyek elvonásáról azonnali döntést hozott a kormány, akkor ez más mértéket mutat - fogalmazott a polgármester.

Az ellenzéki képviselők a szolidaritási hozzájárulás emelkedését is elfogadhatatlannak tartják. A polgármester elmondta, hogy bár Kecskemétnek többet kell majd fizetnie ezen a címen, olyan működési célú kormányzati támogatások válnak elérhetővé számunkra, amelyeket korábban nem vehettünk igénybe, mivel adóerő-képességünk magas volt. Ezeket a forrásokat városüzemeltetési feladatokra lehet használni – hangsúlyozta a polgármester, majd a konkrét kecskeméti számokra is kitért.

- Mi úgy látjuk, hogy több mint 3 milliárdra fölemelkedett a szolidaritási adó összege, de ugyanakkor a másik oldalon ezekre a városüzemeltetési feladatokra is kapunk több mint 3 milliárdot, sőt, 200 millióval többet a tavalyi év számításai alapján - mondta a városvezető.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy Kecskeméten a jövőben is lesz keret a kötelező feladatok ellátására, és nem állnak le a fejlesztések sem. Az viszont biztos, hogy a költéseket alaposan át kell gondolni.

 
 
 
PROGRAMOK