2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 30 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Közérdekű közlemények
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.03.31. péntek
 

TÁJÉKOZTATÓ - Kereskedelmi és ipari tevékenységek hatósági ellenőrzéséről

Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzője közhiteles hatósági nyilvántartást vezet Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal közigazgatási területén működő üzletekről és telepekről.

Általános megállapítások:
A szolgáltatási tevékenységek megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény 25. §-a, valamint a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 9. §-a és a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 11. §-a értelmében a jegyző ellenőrzi a kereskedők tevékenységére vonatkozó jogszabályi előírások betartását, ideértve a kereskedők nyilvántartásba vett adatainak változására, a tevékenység megszűnésére irányuló bejelentések megtételét is.

Az ellenőrzés célja:
A vonatkozó jogszabályi előírások betartatása, a nyilvántartás közhitelességének, valamint a kereskedelmi és ipari tevékenységek törvényes működésének biztosítása a fogyasztók érdekeinek, ugyanakkor a vállalkozás szabadságának figyelembevételével.

Az ellenőrzés kiemelt szakterülete:
A kereskedelmi és az ipari tevékenység.

Az ellenőrzés kiemelt szempontjai:
A nyilvántartott adatokban bekövetkezett változások, a végzett tevékenység, forgalmazott termékek módosításának, valamint a tevékenység megszűnésének bejelentése.

Az ellenőrzés illetékessége, terjedelme, kijelölt időszak:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya 2017. május 1-től október 31-ig terjedő időszakban hatósági ellenőrzést végez Kecskemét város közigazgatási területén kereskedelmi tevékenységet folytató üzletekben és ipari tevékenységet folytató telephelyeken.

A hatósági ellenőrzés hatálya:
Az illetékességi területen belül az ellenőrzés az üzletekről, valamint a telepekről vezetett nyilvántartást (http://www.kertev.hu/; http://kecskemet.hu/) alapul véve, szúrópróba szerűen történik, az alábbi ütemezési terv szerint.

A hatósági ellenőrzés ütemezése:

kereskedelmi tevékenységet folytató üzletekben
2017.05.01 - 2017.06.30. Szent László körút, Kiskőrösi út, Mindszenti körút
2017.09.01 - 2017.10.31. Kiskörút és a Nagykörút által határolt terület

ipari tevékenységet folytató telephelyeken
2017. 05. 01 – 2017. 10. 31. Szent László körút, Kiskőrösi út, Mindszenti körút

A hatósági ellenőrzés eszközei, módja, menete:
1. Az ellenőrzéssel érintett területen bejelentett üzletek üzemeltetőinek cégnyilvántartásban és az egyéni vállalkozói nyilvántartásban történő ellenőrzése.
2. Az ellenőrzéssel érintett vállalkozásoknál Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályának munkatársai helyszíni ellenőrzést végeznek, melynek során feltárják és jegyzőkönyvben rögzítik a hiányosságokat.
3. Az ellenőrzés lezárásaként az elkészült jegyzőkönyv egy példányát a jelenlévő ügyfélnek/ alkalmazottnak átadják.

A hatósági ellenőrzés jogkövetkezményei:
Amennyiben a helyszíni ellenőrzés során kiderül, hogy a szolgáltató bejelentés köteles tevékenységét bejelentés nélkül ténylegesen folytatja, vagy az előírt adatváltozást elmulasztja bejelenteni,
• ha a szolgáltató megfelel az adott szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, a hatóság nyilvántartásba veszi, illetve az adatváltozást a nyilvántartásba bejegyzi,
• ha a szolgáltató nem felel meg az adott szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, a hatóság határozatban megtiltja a tevékenység folytatását a szükséges igazolások benyújtásáig,
• amennyiben a szolgáltató tevékenységének megszűnését mulasztja el bejelenteni, a hatóság a nyilvántartásból törli, bírság kiszabása mellett.

Dr. Határ Mária
jegyző

 
 
PROGRAMOK