2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 11 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Kor Kontroll Társaság tevékenysége
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

A Kor Kontroll Társaság Kecskeméten...

Mottó: Ne félj az évek múlásától, előzd meg az időskori betegségeket!

A 2005 decemberében orvosok és közéleti személyiségek részvételével megalakult a Kor Kontroll Társaság melynek elnöke: B. Király Györgyi újságíró, alelnökei pedig Dr. Szűcs Miklós urológus , és Dr. Hargitai Réka háziorvos.

Az országos közhasznú szervezet szeretné divattá tenni az életkortól függő betegségek megelőzését, a különböző funkciózavarok korai felfedezését vagyis: a szűrést, a mozgást, az egészséges táplálkozást, a lelki egészségvédelmet, röviden: az egészséges életvezetést. Célközönsége: a 45 felettiek, az a generáció, amelyik a legtöbbet veszíthet, amelyiknek a legrosszabbak a megbetegedési mutatói, amelyik a legkevésbé egészségtudatosan él, és amelynek tagjai megközelítőleg 3,7 millióan élnek Magyarországon.

A társaság tevékenységével szeretné felhívni a kisebb és nagyobb települések lakóinak figyelmét arra, hogy ne csak az egészségügyi ellátórendszertől várják el egészségi állapotuk javulását, hanem ők maguk tegyenek meg mindent egészségük megőrzéséért, hogy minél több esztendőt tölthessenek szeretteik körében.

A Kor Kontroll Társaság internetes portállal, budapesti és vidéki rendezvényekkel, televíziós műsorral, DVD kiadásával és nyertes uniós pályázatával egyaránt szeretné divattá tenni Magyarországon az egészséges táplálkozást, a mozgást, a szűrővizsgálatokon való részvételt, az orvos-beteg együttműködés erősítését.

Szíves figyelmébe ajánljuk kecskeméti életmód programunkat, illetve Fő az egészség! elnevezésű országos receptversenyünket is, melyet a MOMOT-tal / Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság / közösen írtunk ki.
http://www.korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Fo-az-egeszseg

A beküldési határidő 2014. január 25 . Miért ne nyerhetné meg kecskeméti pályázó?

Kérjük, olvassa el kecskeméti előadásainkról, versenyeinkről, egészségnapunkról készített összeállításainkat portálunkon!

Egészségedre!

„Egészségre nevelő és szemléletformáló lokális színterű életmód program Kecskeméten” TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1444

A Projekt megvalósítója: Kor Kontroll Társaság
A program megvalósításában közreműködő munkatársak:
B. Király Györgyi, Csapó Ágnes, Csapó György, Dr. Jakab Anna, Seregély Zsuzsa, Seregély István, Bulla Bianka, Dr. Borbényi Erika, Dr. Szűcs Miklós, dr. Hargitai Réka, dr. Nagy András Bozsán Eta, Réder Erika és több, meghívott előadó, szakértő

A PROJEKT RÖVID LEÍRÁSA

A tervezett projekt Kecskemét lakosságát próbálja elérni, és olyan közösségeknek, gyermekeknek és fiatal felnőtteknek szóló programokat, foglalkozásokat és rendezvényeket kíván megvalósítani, amelyek az elhízás társult betegségeivel / magas vérnyomás, magas koleszterin, kettestípusú diabétesz, szívinfarktus, stroke/ szemben, az egészséges életmód divatját népszerűsítik.

Kecskemét és környéke hazánk azon régiójában található, ahol a kardiovaszkuláris megbetegedések aránya magas. Ennek a helyzetnek a javítása igényli a jól szervezett, szisztematikusan felépített prevenciós stratégia kidolgozását helyi szinten, amiben a civil mozgalmak is segíthetnek.

Az infarktus okozta halálesetek száma hazánkban százezer lakosra vetítve négyszerese az unió átlagának. A heveny koszorúér-elégtelenség, azaz a szívizom infarktus esetében életet menthet a gyorsaság, előadásaink, egészségnapunk, egészséghetünk, sportvetélkedőink egyik szlogenje, éppen ez lesz. A főbb betegségcsoportok - sorrendben a hipertónia, a mozgásszervi betegségek, a diabetes, a szív- és érrendszeri betegségek- nem térnek el az országos átlagtól. Kialakulásukban jelenetős szerepet játszik az elhízás, hiszen a felnőtt magyar lakosság közel kétharmada (61,8%) a testtömeg index alapján túlsúlyos vagy elhízott. Minden harmadik felnőtt túlsúlyos és további 28,5% elhízott. Sok a hipertóniás, és a diabéteszes elhízott gyerek, éppen ezért külön foglalkozunk a fiatalkori elhízás kezelésével, a fokozott fizikai aktivitás jelentőségével. Bemutatjuk a programunkban résztvevőknek a témával kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket, illetve azt, miként segíthet a testsúly csökkentésében a mozgás, valamint a magas cukor, zsír, szénhidrát és a magas sótartalmú ételek csökkentése a háztartásokban.

Programunkkal szeretnénk erősíteni az eddigi egészségügyi, vagy önként szerveződő szakmai közösségek munkáját, kiegészítve azzal, hogy tervezett tevékenységeinkkel hosszú távon javíthassuk közösen, együtt a kecskemétiek egészségét, alakítsuk az egészségkultúrát, és hosszú távon is teremtsünk divatot. A tervezett program nem törekedhet teljességre, de célzottan próbálja az egészséges életmód valamennyi elemét használni, hogy szakmai szinten is támogatható lehessen.

Szakmai programjaink jellegük szerint előadások, csoportos és egyéni tanácsadások, a mozgáskultúra fejlesztését célzó sportlehetőségek, egészségnap, és egészséghét, az egészséges ételek készítését preferáló foglalkozások.

Témáink a teljesség igénye nélkül:
• Mit tegyünk a felnőttkori cukorbetegség kialakulása ellen? Mire jó a FINDRISK teszt?
• Mitől alakul ki a magas vérnyomás? Hogyan tartsd karban? Trükkök praktikák
• Mire jó az Ornish módszer? / Nobel díjas professzor genetikára épülő diétája szív – érrendszeri megbetegedések ellen
• Az leszel, amit, megeszel! /gyógyító ételek/
• Edd magad derűsre! /kedélyjavító és stressz-oldó ételek/
• Színezd magad egészségesre! /Növényi színanyagok fontossága, szerepe az egészségmegőrzésben/
• Mennyire vagy rosszmájú? /Az alkohol előnyös és hátrányos hatásairól/
• Fuss az egészségedért!
• Gondolkozz pozitívan, kacagj, kocogj, érints!

A program futamideje: 2013. szeptember 01. – 2014.március 05.

EGYÜTTMŰKÖDÉSRE FELKÉRT INTÉZMÉNYEK, SZERVEZETEK:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata,
Kecskeméti Megyei Kórház
Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága
Nemzeti Szív Alapítvány
Szent-Györgyi Albert Középiskola
Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület
Egészségporta Egyesület
TIT –Bács megyei Egyesülete
Vizisport Klub
Kecskemét Spartacus Sportkör és Közösségi tér
Sport Egyesületek Országos Szövetsége

Ott voltunk a Szívünk napján, de remek előadásokat és hallhattak orvosainktól, életmódtrénereinktől a megyei kórházban, vagy a Kecskeméti Humán Középiskolában rendezett egészségnapunkon is.

http://www.korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Pirosban-a-szivunk-napjan-Kecskemeten
http://www.korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Mire-jo-az-Ornish-modszer

Legfrissebb híreink: http://www.korkontrolltarsasag.hu

Jó böngészést kíván!

B. Király Györgyi
KKT elnök

Csapó Ágnes
KKT projekt menedzser

Dr. Jakab Anna
KKT szakmai vezető

 
 
PROGRAMOK