Ugrás a tartalomra

Nagyszámú résztvevő a 22. Mozdulj! sportversenyen 2020. szeptember 11.

A Nyugdíjasok Megyei Jogú Városi Szövetsége 2020. szeptember 11-én 22. alkalommal rendezte meg a  „MOZDULJ!” elnevezésű sportversenyét a Kecskeméti Arborétumban a Mária-kápolna előtti téren.

A járványveszély sem vette el nyugdíjasaink kedvét, már a kezdés előtt jóval korábban gyülekeztek a csapatok és szépszámú szurkolóik.

A megnyitóra zeneszóra felsorakozott csapatokat, a vendégeket és a sajtó képviselőit Szalókiné dr. Kis Katalin, szövetségünk elnöke, majd Probojáczné Túri Éva elnökhelyettes, a rendezvény szervezője köszöntötte.

Ezt követően a 23 csapat – sorsolási számuk alapján – hat állomáson mérte össze tudását a szurkolók hangos biztatása közepette. A vetélkedőn volt kapura rúgás, többféle célba dobás, gumilabda-passzolás, jó mozgáskoordinációt igénylő ügyességi talicskatolás és volt egy állomás, mely valóban próbára tette az erőnlétet: a teli ásványvizes palackokat kellett minél többször oldalra kiemelni. Végül egy sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos totót töltöttek ki a csapatok.

Bár a verseny mottója: „Nem a győzelem, a részvétel a fontos!”, a látottak alapján nyugdíjasainkban nagy volt a küzdőszellem, de fizikai teljesítményükre, állóképességükre is büszkék vagyunk. Öröm volt nézni a csapatok ötletes, egyre színesebb sportdresszét is. A jó hangulathoz a szép környezet, a kiváló időjárás is hozzájárult. A verseny igazi közösségkovácsoló rendezvény volt, módot adott beszélgetésre, ismerkedésre, az otthonról hozott finomságok közös elfogyasztására.

Az eredmények összesítésének eredményeként az első helyezett a Széktói Nyugi Klub lett, másodikként végzett a Szenior Örömtánc Klub és a bronzkupa a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub II. csapatáé lett, de minden résztvevőt díjaztak.

Köszönetünket fejezzük ki az arborétum dolgozóinak a hely biztosításáért, a rendezőgárdának a segítségért, Kovács Sándornak és feleségének a hangosításért, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának az anyagi támogatásért.

Az alábbi linkek is tanúbizonyságát adják a kiváló hangulatnak. Reméljük, hogy a képek megtekintése többeknek kedvet ad úgy a napi mozgáshoz, mint a következő sportversenyen való részvételhez.

https://hiros.hu/hirek/nyugdijasok-versengtek-az-arboretumban

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=bHCGmQsO1EI&feature=emb_logo

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-mozgas-oromerol-szolt-a-nyugdijas-kecskemeti-sportnap-2978408/

https://keol.hu/kecskemet-bacs/mozgasra-vagytak-mar-a-kecskemeti-nyugdijasok

A Gong Rádió MOZAIK c. műsorblokkjában a rendezvényről beszélgetés hangzott el Probojáczné Túri Éva elnöhelyettessel. A beszélgetés itt hallgatható meg:

2020. október 13.

Kecskeméti fejlesztések

Kecskeméti fejlesztések

GYERTEK KECSKEMÉTRE!

Kecskemét legfrissebb turisztikai kisfilmje