Ugrás a tartalomra

Rendhagyó módon zajlott le a 10. Bibliaismereti vetélkedő 2020. november 1.- december 8.

Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!”

(Zsoltárok könyve 133:1)

 

A Nyugdíjasok Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve 10. alkalommal hirdette meg a városi Bibliaismereti vetélkedőt a kecskeméti egyházak támogatásával.

Minden évben más bibliai témakör adja a vetélkedő tematikáját. Az ideit – Az Apostolok Cselekedetei bibliai könyvet – Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa javasolta.

Október közepére világossá vált, hogy az eredetileg november 13-ra tervezett vetélkedő a hagyományos formában nem rendezhető meg. Ekkor döntött a szövetség elnöksége az online forma mellett, megtartva a csapatok összeállítására vonatkozó – két fő nyugdíjas - két fő 7-10. osztályos tanuló – szabályt.

A csapatok e-mailben kapták meg a vetélkedőt szervező Kormányosné Makai Eszter elnökségi tag által összeállított feladatokat, melyeket otthoni körülmények között oldottak meg. A csapattagok keresték és meglelték a módját az együttmunkálkodásnak. Voltak, akik a valóságos térben a távolságtartás és egyéb biztonsági óvintézkedések betartása mellett, míg mások a modern kommunikációs eszközöket segítségül híva dolgoztak a feladatokon. Kiváló eredménnyel.

A feladatokról a versenyzők elismeréssel szóltak, kiemelve azok érdekességét, változatosságát, hangsúlyozva azok kellő nehézségi fokát is.

Az elnökség – tekintettel a megváltozott körülményekre – úgy döntött, hogy a vándorkupát ebben az évben nem adja ki, de minden csapat munkáját értékeli, jutalmazza. Erre került sor december 8-án. Az elismerő okleveleket és a jutalmakat Szalókiné dr. Kiss Katalin elnök adta át, aki a vetélkedő jelentőségét is méltatta.

 A vetélkedőn a Szófia, a Széktói, a Senior, a Pedagógus, a Gondviselés és az Evangélikus klubok tagjai vettek részt. A nyugdíjasok oldalán a Kecskeméti Piarista Gimnázium, a Kecskeméti Református Általános Iskola és Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Általános iskola, a Bolyai János Gimnázium, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Bányai Júlia Gimnázium tanulói dolgozták fel a Szentírás nevezetes könyvét.

Hálás köszönet azoknak a klubtagoknak és a velük csapatot alkotó fiataloknak, akik bekapcsolódtak a rendhagyó Bibliaismereti vetélkedőbe, az értelmi erőket mozgósító, léleknemesítő játékba.  

A vetélkedő záróeseményéről a helyi média is tudósított:

https://hiros.hu/kultura/hitelet/bibliaismereti-vetelkedo-a-virtualis-terben---videoval

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/online-rendeztek-meg-a-jubileumi-bibliaismereti-vetelkedot-3442660/

2020. december 14.

Kecskeméti fejlesztések

Kecskeméti fejlesztések

GYERTEK KECSKEMÉTRE!

Kecskemét legfrissebb turisztikai kisfilmje