Ugrás a tartalomra

Kiskunsági Nemzeti Park túrái

A Kiskunsági Nemzeti Park látogatóközpontja a Kecskeméten található Természet Háza, amely a hazai természetvédelem történetét, a Duna-Tisza köze természeti értékeit, Magyarország nemzeti parkjait mutatja be. Itt tájékozódhatnak az érdeklődők a Nemzeti Park tanösvényeiről, a védett területek látogatásának feltételeiről, ökoturisztikai programjairól, az erdei iskolákról is.

Túraútvonalak, tanösvények: http://knp.nemzetipark.gov.hu/index.php?pg=menu_1438

 

A nemzeti parkoknak a hagyományos természetvédelmi feladataik mellett meghatározó szerepe van az őshonos háziállataink génmegőrzésében, a legjobb génállománnyal rendelkező egyedek szaporításában. A Kiskunsági Nemzeti Park a magyar szürke szarvasmarha, a bivaly, a Furioso North Star lófajta és a mudi pásztorkutya fajta génmegőrzése terén lát el feladatokat.

A nemzeti parki védjegyes termékek:

Azok a gazdálkodók és helyi vállalkozások kaphatják meg ezt a védjegyet, akik védett természeti területen vagy Natura 2000 területen működnek. A Kiskunsági Nemzeti Park nemzeti parki védjegyes termékei zömmel élelmiszeripari terméket előállító, helyi alapanyagokkal dolgozó, helyi hagyományokra alapozó, környezetkímélő módon dolgozó kistermelők. További információ itt: http://nemzetiparkitermek.hu/parkok/kiskunsagi-nemzeti-park-termelok/

Nyitvatartás:

május 1.- szeptember 30. között kedd-péntek 8-16 óráig, szombaton 8-14 óráig,

október 1.-május 1. között hétfő-péntek 8-16 óráig.

video: https://www.youtube.com/watch?v=ZWbn5krUTR8