Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Szavazóköri változás

A Bács-Kiskun megyei 01. és 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda (OEVI) vezetőjének tájékoztatása szavazóköri változásról

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 77. §-a alapján a szavazókörök számát, sorszámát és területi beosztását, valamint a szavazóhelyiségek címét a helyi választási iroda vezetője állapítja meg úgy, hogy egy szavazókörre mintegy hatszáz, legfeljebb ezerötszáz, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár jusson.

A Ve. 79. § (1) bekezdése szerint a szavazókörök kialakítását a helyi választási iroda vezetője folyamatosan figyelemmel kíséri, és szükség szerint módosítja a szavazóköri beosztást.

E felhatalmazás alapján a szavazókörök adatait áttekintettem és megállapítottam, hogy a 32. számú és a 33. számú szavazókörbe tartozó választópolgárok számára korábban kijelölt szavazóköri helyiség (Euro Mobili Bútorház Kecskemét, Ladánybenei út 1. sz.) megszűnt.

A 32. számú szavazókörben elhelyezkedő utcák választópolgárai ezt követően a Kecskeméti Bólyai János Gimnáziumban (Kecskemét, Irinyi út 49.), a 33. számú szavazókörbe sorolt utcák választópolgárai pedig az AIRVENT Légtechnikai Zrt. (Kecskemét, Belsőnyír 150.) szavazóköri helyiségében adhatják le szavazatukat.

A választópolgárok egy része tehát nem a korábban megszokott helyen szavaz majd a választás alkalmával.

Felhívom a választók figyelmét, hogy figyelmesen olvassák el a választási értesítőjükben, hogy pontosan hol adhatják le szavazatukat.

Dr. Határ Mária
OEVI vezető

2019. április 15.