Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Disznóvágás a Budai utcai piacon

Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai Piacon
2024.02.16-án, pénteken, 7.00 órától a Kecskeméti Piac egy hagyományos disznóvágást rendez árusaival összefogva, a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér középső területén.
A piactéren egy közel 160 kg-os disznó kerül feldolgozásra, melyből a tapasztalt böllér kolbászt, hurkát készít. Az ételekhez szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosítják, ezért különösen finom, minőségi falatokra számíthatnak.
A program része a látványsütés. A helyszínen, a piaci Csarnok Ételbár jóvoltából, tárcsán sütik majd a feldolgozott húskészítményeket: a hurkát, kolbászt. Az ínycsiklandozó kóstolóhoz forraltbort vagy teát kortyolhatnak. Miközben csemegéznek, gyönyörködhetnek a kézművesek igényes alkotásaiban, megismerkedhetnek a termelői készítményekkel, valamint a rendezvényt szolgáló autentikus installációknak köszönhetően időutazáson vehetnek részt. Érdekességként, kisállatokkal is találkozhatnak a piactéren az állatsimogatóban.
A rendezvény vendégeként, 8.30 órai kezdettel fellép a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara, akik színvonalas műsor keretén belül, tangóharmonikával kísért válogatott népdalcsokrot adnak elő.
Amennyiben szeretne részt venni egy hangulatos, vidám disznóvágáson, legyen a vendége a Budai utcai piac színvonalas rendezvényének!

Disznóvágás a Budai utcai piacon

További események

2024.04.24 09:30 - 11:00 Katona József Könyvtár

HÍRCSE csacsogó – anya-baba klub

2024.04.25 10:00 - 11:00 Katona József Könyvtár

Babahancurka - mondókázó

2024.04.25 15:00 - 16:00 Katona József Könyvtár

Könyvtári robotóra