Ugrás a tartalomra

Koronavírus

Tisztelt Kecskeméti Lakosok!

A mai napon a Kormány országos vészhelyzetet rendelt el. Kérem az intézményeket, gazdálkodó szervezeteket, hogy az előírásokat mindannyiunk érdekében tartsák be.

A korábbi helyi, azaz kecskeméti ajánlásokhoz, intézkedésekhez képest, az országos vészhelyzet elrendelése következtében bekövetkező változások:

-Zárt térben 100 fő, szabadtéren 500 fő feletti rendezvények megtartása tilos. Ezért bezárásra kerül egyebek között a Kecskeméti Fürdő és a Zsibpiac is. Az elrendelés érinti a színházat, a mozit, a szórakozóhelyeket, azok nagyobb rendezvényeit és a városi rendezvényeket egyaránt. Az élelmiszereket árusító helyeket, így a nagypiacot és a nagybani piacot a korlátozás egyelőre nem érinti. A 100 fő alatti sport edzések és versenyek szintén megtarthatók, amennyiben a kormányrendeletek ezt továbbra is megengedik.

-A kormány elrendelése alapján immár kötelező a két hetes otthoni karantén mindazok számára, akik Iránból, Olaszországból, Kínából vagy Dél-Koreából érkeznek haza. Továbbra is javaslom, hogy a két hetes önkéntes karantént azok is tartsák be, akik egyéb külföldi utakról térnek haza.

-Az egyetem csak távoktatás zajlik az elkövetkező időszakban.

-A kórházak, bentlakásos szociális intézmények nem látogathatók.

Továbbra is javaslom:

-A háziorvosi rendelőkben mindenki csak annyit tartózkodjon, amennyit feltétlenül kell, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedés kockázatát.

-Kérem, hogy a szakmai ajánlásokat kísérjék figyelemmel és tartsák be.

-A koronavírussal kapcsolatosan ingyenesen hívható zöld számok:

 06/80/277-455

 06/80/277-456

-Kérem, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az alábbi linket:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

Kérem a kecskemétiek felelősségteljes együttműködését annak érdekében, hogy az új koronavírus által okozott veszély minél gyorsabban elháruljon. Tegyünk meg minden lehetséges óvintézkedést.

 

Köszönettel:

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

2020. március 11.

2020. március 26.

Kecskeméti fejlesztések

Kecskeméti fejlesztések

GYERTEK KECSKEMÉTRE!

Kecskemét legfrissebb turisztikai kisfilmje