Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Gaál József

Alpolgármester,

Telefon: +36 (76) 513-502

E-mail: gaal.jozsef@kecskemet.hu

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Kecskeméten születtem, 1959.02.12-én. Nős vagyok, egy felnőtt gyermekünk van. Üzemmérnöki és szaküzemgazdász diplomákkal rendelkezem, illetve elvégeztem a Production Management kurzust, angol nyelven. Angol nyelvvizsgával rendelkezem, társalgási szinten beszélek oroszul és németül is. 

1992-óta a Szimikron Kft.  ügyvezető igazgatója vagyok. A vállalat döntő részben az EU területén és Magyarországon működő multinacionális cégeknek értékesíti termékeit, golyósorsókat, szerszámrevolvereket, hidraulikus eszterga-tokmányokat, és egyedi, speciális munkadarab megfogó rendszereket.

Társadalmi megbízatásaim: 2000-óta a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vagyok. Számos gazdaságfejlesztési szervezet vezetésében veszek részt (AIPA Kft., Kreatív Tudásközpont Közalapítvány). 2010 óta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke vagyok. 2014-ben harmadik alkalommal voltam a brüsszeli European Parliament of Enterprises delegált résztvevője. Több szakmai testület tagja vagyok, így 2009-től az akkor még Kecskeméti Főiskola címzetes főiskolai docense.

Elismerések, díjak: Eötvös Lóránd díj a műszaki fejlesztésért, innovációért (2007.) MKIK Elnöki Aranyérem.

2014. októberétől vagyok Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Szakterületeim:

  • Gazdaságfejlesztéssel, térségfejlesztéssel, iparpolitikával, iparfejlesztéssel, gazdasági társaságokkal, foglalkoztatáspolitikával, szakképzéssel, a város nemzetközi kapcsolataival – kivéve a határainkon túli magyarsággal, a testvér- és partnervárosi (határon túli) kapcsolatokkal –, környezetvédelemmel – különös tekintettel a fenntarthatóságra –, valamint a piacfelügyelettel kapcsolatos feladatokat látom el.
Gaál József