Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Király József

Képviselő, SZÖVETSÉG A HÍRÖS VÁROSÉRT

Telefon: +36-20/584-6772

E-mail: kiraly.jozsef@hirosvarosert.hu

Megjegyzés: 08. egyéni választókerület

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-20/584-6772

E-mail: kiraly.jozsef@hirosvarosert.hu

Kecskeméten születtem és azóta is itt élek.

Építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Podmaniczky-díjas városvédő és a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatának kitüntetettje, a japán külügyminiszteri kitüntetés birtokosa és a japán kormány “Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal” érdemrend kitüntetettje vagyok. Több mint három évtizede dolgozom az általam alapított cégnél. Elkötelezett híve vagyok a hagyományok megőrzésének és a régi épületek, városrészek megtartásának és felújításának. Támogatom a helyi kortárs művészek megismerésének lehetőségeit.

Több társadalmi és civil szervezetben tevékenykedem, így például a Kecskeméti Városvédő és Városszépítő Egyesület, valamint a Free Line Sportegyesület elnöke, 8. Danos Nanbudo mester, és a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör tiszteletbeli elnöke vagyok.

Egész életemben arra törekedtem – szem előtt tartva az igazságosságot és a becsületességet –, hogy az általam végzett munka fokmérője az legyen, miként felelek meg környezetemnek, munkatársaimnak, családomnak, barátaimnak.
 

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat 2024 január
 
Király József