Tisztítsuk meg az országot!

Illegális hulladéklerakókat számoltak fel Kecskeméten

 

A „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében több száz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze az elmúlt hónapokban Kecskeméten. A február végén lezárult projekt kivitelezésének költsége meghaladta a 28 millió forintot.

Az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében indított „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű projekt keretében Kecskemét négy helyszínét tisztították meg a hulladéktól. A Belügyminisztérium pályázatán elnyert 28,4 millió forintos program keretében Kecskeméten négy helyszínen zajlott az illegális hulladéklerakók felszámolása. A Homokbányán három különböző helyrajziszám alatt álló, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanegyüttest tettek rendbe, az egykori Rudolf laktanya területének jelentős részéről történt meg az illegálisan lerakott hulladék elszállítása, továbbá az Arborétum közelében és Városföldön is egy-egy illegális hulladéklerakót számoltak fel.

A kivitelezéssel megbízott Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. már tavaly decemberben elkezdte a munkát, vagyis a hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését.

A Kecskemét négy helyszínén zajlott hulladékelszállítási akció keretében, február közepéig több száz köbméternyi hulladék köztük veszélyesanyagnak számító autógumi, építési törmelék és háztartási szemét gyűlt össze.   

Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei

Ide kattintva letölheti a dokumentumot.