Keresés

Internet Fiesta - előadás

Internet Fiesta -  Miért és miként manipulálható az emberi gondolkodás?

„Az emberi tudat ugyanarra az ingerre eltérő válaszokat adhat. De megérthetjük-e, hogy mi áll ennek a hátterében és vajon használhatjuk ezen ismeretünket arra, hogy miként manipuláljuk a gondolkodást?
Az emberi agy egy nagy bonyolultságú rendszer, melynek viselkedése igen komplex módon függ a bemenettől (külső ingerek, hatások) és a belső (rögzült tudás, illetve pillanatnyi fiziológiai, pszichés) állapottól. A manipuláció praktikusan azt jelenti, hogy a rendszer belső állapotát (paramétereit) célirányosan úgy állítjuk be, hogy valamely adott bemenetre a kívánt kimenet (válasz) következzen be.
Az előadás első (rövidebb és némi koncentrációt igénylő) része egy fizikai modell számítógépes szimulációjának segítségével mutatja be a gondolkodás egy igen érdekes és alapvető aspektusát, amely alapján megérthetjük a manipuláció lényegét és lehetőségét. A második (hosszabb és remélhetően élvezetesebb) része pedig jó néhány konkrét példán keresztül (sok képpel, videóval, illetve számos esetben a hallgatóság interaktív bevonásával) illusztrálja a manipuláció működését.”
Az előadóról: Dr. Nagy Péter fizikus, a kecskeméti Neumann János Egyetem docense. Kutatási területe elsősorban káoszelmélet és nemlineáris, illetve komplex rendszerek vizsgálata.

 

 Internet Fiesta - előadás

További események

2023.03.29 10:00 - 11:00 Ciróka Bábszínház

Állatkerti útmutató – bábelőadás 4 éves kortól

2023.03.29 16:30 - 18:00 Bács - Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Ars poetica - könyvtári versklub

2023.03.30 10:00 - 11:00 Bács - Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Babahancurka - mondókázó

Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei

Ide kattintva letölheti a dokumentumot.