2019-11-28 11:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-17 08:34:00 | Bővebben...
 
 
 
 
2019-10-13 15:16:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-10-09 14:58:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
December
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Közlekedés
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Parkolás

Az alábbiakban a kecskeméti parkolási lehetőségekről olvashat hasznos információkat.

Bővebb felvilágosításért kérjük forduljon a Kecskeméti városrendészethez:

6000 - Kecskemét, Budai u 2/a.;
Tel.: +36-76/503-220 vagy +36-20/621-55-99;
E-mail: varosrendeszet@kecskemet.hu

Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén a fizető várakozóhelyekről szóló rendelkezéseket Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területeken a közúti járművel történő várakozási közszolgáltatásokról szóló 28/2010. (VI. 24.) önkormányzati rendelete tartalmazza. A rendelet hatálya Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén a helyi közutakon, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutakon, tereken, parkokban, egyéb közterületeken kialakított díjfizetési kötelezettséggel érintett várakozási területekre terjed ki.

A fizető-várakozóhelyek üzemeltetését a Kecskeméti városrendészet látja el.

Fizető-várakozóhelyek

Fizető-várakozóhelyek a közutak igazgatásáról szóló 19/1994. (V. 31.) KHVM rendelet 8. § (1) bekezdésében meghatározott módon kijelölt, díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területek.
A fizető-várakozóhelyeket 3 díjövezeti besorolásban, a kapcsolódó dokumentumok között tekinthetik meg.
A várakozóhelyek üzemeltetése jegykiadó automatával, átalánydíjas bérlettel, kézi díjszedéssel és mobiltelefonos díjfizetési rendszer használatával történik. Az üzemeltetés módja a várakozóhelyen táblával, a mobiltelefonos díjfizetési lehetőséget a parkoló automaták felületein vagy azokra szerelt kiegészítő táblákon a díjövezet hívószámának és kódjának feltüntetésével van jelezve.
Idegenforgalmi autóbusz a Kunság Volán Zrt. Csáktornyai utcai telepén kialakított buszparkolóban, az ott meghatározott díj megfizetése ellenében várakozhat.

Üzemeltetési idő

A várakozóhelyek üzemelési ideje hétköznapokon 08 órától 18 óráig, míg a piac környékén – Koháry István körút a Jókai utcáig, Jókai utca, Erdősi Imre utca, Budai utca, Csokonai utca, Kaszap utca, Nagykőrösi utca, Wesselényi utca, Horváth Cirill tér – hétköznapokon 06 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap 06 órától 10 óráig tart.

Fizetendő díjak

1. A fizető-várakozóhelyek igénybevételéért díjat kell fizetni.
2. Az egy órára vonatkozó várakozási díj a kiemelt díjövezetben személygépkocsi, három- vagy négykerekű motorkerékpár, valamint három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár várakozása esetén a Kkt. 15/A. § (5) bekezdésében meghatározott mindenkori maximális díj 19/40 része, az I. díjövezetben 15/40 része, a II. díjövezetben 13/40 része. Vontató, tehergépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és pótkocsi várakozása esetén a várakozási díj az előző díjak kétszerese.
3. A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 125. § (3) bekezdésében meghatározott munkaszüneti napokon a várakozóhelyeken díj nem szedhető.
4. A várakozási díj tartalmazza az ÁFA-t.
5. A díjfizetés szempontjából a várakozási időt a parkolás megkezdésétől kell számítani, és minden megkezdett minimális várakozási idő után a díjat előre kell megfizetni. A minimális várakozási idő – az automatával ellátott várakozási területen – az automatán feltüntetett összeg megfizetésével, mobiltelefonos díjfizetés esetén percenként, kézi díjfizetés esetén óránként növelhető.
6. A várakozási díjat
    a) az abban a díjövezetben elhelyezett jegykiadó automatánál történő jegyváltással a megállást követően külön felhívás nélkül, haladéktalanul vagy
    b) mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén annak megindításával a megállást követően külön felhívás nélkül, haladéktalanul vagy
    c) kézi díjszedésű várakozási területen a kézi beszedésű parkolójegy megváltásával kell megfizetni.
7. Az egyik várakozási területen váltott jegy ugyanabba és az alacsonyabb díjövezetbe tartozó várakozási területre a lejárati időn belül érvényes.
8. A fizetendő díjakról a Kecskeméti városrendészet honlapján tájékozódhat.

Díjmentességek

Díjmentességet élveznek a város egész területén külön igazolvány kiállítása nélkül a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személyek, az igazolvány szélvédő alatti, kívülről is jól látható módon történő elhelyezése esetén.

Fontos tudnivaló

A megváltott jegyet, bérletet és a díjmentességet tanúsító igazolványt – amely másra nem ruházható át – a gépjárműben az első szélvédő alatt – kívülről jól láthatóan - kell elhelyezni, és azt az ellenőrzésre jogosult díjbeszedő, közterület-felügyelő és piacfelügyelő kérésére fel kell mutatni.

Pótdíjak

1. Ha a jármű várakozóhelyen díjfizetés nélkül várakozik a Kkt. 15/C. § (1) bekezdése szerinti pótdíjat kell fizetni.
2. A kiszabott pótdíj a kiszabásától számított 10 napon belül benyújtott kérelem alapján törölhető, ha:
    a) a pótdíj kiszabását megelőző két éven belül a kérelmezővel szemben a várakozásra vonatkozó szabályok megszegése miatt pótdíjat nem szabtak ki, vagy
    b) a kérelmező érvényes parkolójegy becsatolásával igazolja, hogy a várakozási díjat megfizette és az előírásszerűen kihelyezett parkolójegy rajta kívülálló okokból nem volt látható vagy pénzváltás miatt legfeljebb 5 perc késedelemmel váltotta meg a jegyét, vagy
    c) a kérelmező mozgáskorlátozott igazolvánnyal, parkolási bérlettel, díjmentességet igazoló kártyával rendelkezik és azt egy éven belül legfeljebb második alkalommal nem helyezte ki.

 
 
PROGRAMOK