Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Mit adtak nekünk a kecskemétiek?

Magyar Népmesék

A Kecskeméten készült, Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincs lett, ezeken a meséken több generáció nőtt már fel. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez a magyar népmesei hagyományt. Bár a való életben nem mindig történnek a dolgok a mesék happy endje szerint, a népmesék tanúságai, oktató és nevelő jellegű hatása, és persze az olvasás öröme minden korosztály számára nagyszerű kikapcsolódást nyújt.

Kecskeméti gyümölcs és szőlőnemesítés

A város természeti adottságai, a szárazföldi éghajlat, a gyorsan melegedő, laza homoktalaj – az aranyhomok – illetve a magas napsütéses órák száma igen kedvező a gyümölcs termesztésére. Kecskemét térségében már a XI. században termesztettek szőlőt, a barack pedig a török hódoltság idején került ide. A gyümölcs telepítés jelentős fellendülése a XVI. századtól tapasztalható, elsősorban a futóhomok megfékezésének szándékával.

A legkedveltebb hazai paprika készítmények

Piros Arany - Hungarikum A Kecskeméten gyártott Piros Arany kiváló minőségű, a környékben termesztett paprikából készült ételízesítő, mely a nyers paprika ízét és színét biztosítja a fogyasztók számára az év minden szakában. 1963 óta töretlenül népszerű és egyedülálló termék a hazai piacon. Megnevezése gyakorlatilag fogalommá vált, mely tradíciót, minőséget, egyediséget takar, és ismert a legtöbb magyar ember számára. Erős Pista - Hungarikum

Kodály módszer

Kodály Zoltán világszerte ismert zeneszerző, zenepedagógus 1882. december 16-án született Kecskeméten és különleges kapcsolat fűzte szülővárosához. „Mindig kecskemétinek éreztem magam.” – vallotta.

Csík Zenekar

2018-ban 30. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas együttes elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója. A kecskeméti Csík János vezetésével az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Bátran mondhatjuk, hogy a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott igazán érdekes és sikeres ötvözését egy új műfaj megteremtésével hozták létre. A zenekarról bővebben: www.csikband.hu/