Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Hulladékgyűjtés a közterületeken

Kecskemét közterületeinek tisztán tartása közös érdekünk, ügyünk és feladatunk. Önkormányzati rendelt szabályozza, ami egyebek mellett a lakosság ezzel kapcsolatos feladatait is meghatározza. Amit mindenkinek tudni érdemes, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan közvetlen környezetének tisztán tartásáról. Így az ingatlant határoló járda hó- és síkosság-mentesítéséről is. Ha Önt a részletek is érdeklik, akkor azokat itt találja.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) a köztisztasággal kapcsolatos közszolgáltatói tevékenységét Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából a közfeladat-ellátási szerződésben rögzítettek alapján látja el. A Köztisztasági Csoport végzi többek között az illegálisan lerakott hulladék elszállítását, a közterületi hulladékgyűjtő edények és konténerek ürítését, a járdák és utak tisztítását. Munkájuk részleteiről és a feladat nagyságáról itt olvashat.

Annak érdekében, hogy Kecskemét folyamatosan tiszta, igényes város legyen sokat tesznek az itt élő emberek. Az egyének, a csoportok a lakóközösségek munkája kiemelkedően fontos és elengedhetetlen. Az önkéntesek folyamatosan dolgoznak mind közvetlen lakókörnyezetük, mind a város egész területének tisztántartásán. A civil csoportokat az alábbi linkeken találja, ezeken a csatornákon keresztül tudja felvenni velük a kapcsolatot és csatlakozhat Ön is azon lelkes kecskemétiek táborába, akik tesznek is a város tisztán tartásáért.

Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság

Közösen egy tisztább Kecskemétért

2021. február 15.