2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2015.11.30. hétfő
 

Szeretetebéd Kadafalván

 
 
 
 

Immár hagyomány, hogy Kecskemét önkormányzata és a Városi Szociális Közalapítvány az adventi időszakban minden évben vendégül látja a városban magányosan élő, sok gyermekes, gyermekét egyedül nevelő, rászoruló lakóinak egy részét.

 

A vendéglátás célja, hogy mindenki életébe boldogságot csempésszen karácsony táján. A négy városrészben megvalósuló események közül idén Kadafalván történt meg a gyertyagyújtás, és az ünnepi ebéd elfogyasztása.

Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. Beszédében visszaemlékezett arra, amikor 2010-ben Kecskemét város önkormányzata úgy döntött, melegebbé teszi azok karácsonyát, akiknek az ünnep szerényebb, mint másoknak. Azóta szinte az egész város megmozdult, cégek, szervezetek segítenek adományaikkal.

Mák Kornél alpolgármester felsorolta, kik, milyen formában segítettek és segítenek ezeken a rendezvényeken. Beszéde azért nyúlt hosszúra, mert - ahogy Dr. Zombor Gábor is elmondta - nagyon sokan voltak, akik megérdemelték, hogy név szerint megemlítse őket. Az alpolgármester elmondta, nem csak azok részesülnek az ebédből, akik eljöttek. Azoknak is eljuttatják, akik a nagyméretű 14-es körzetben élnek, de nem tudtak bejönni, hogy együtt ünnepeljenek a résztvevőkkel.

Ezután az egyházak képviselői álltak a mikrofon mögé.

Dr. Róna Tamás rabbi elmondta, az örökkévaló fényessége az emberi lélek. A gyertya lángja a sötétben utat világít, és meleget ad. Sőt, maga az ismeretlen mutatja meg önmagát, amikor az adventi gyertya világít. "Az örökkévaló áldását kívánom valamennyiüknek, valamennyiünknek, hogy legyenek fénnyel teli, boldog ünnepek. Adja az örökkévaló, hogy így legyen! Áldott ünnepeket."

Kis János evangélikus lelkész beszédében kiemelte, Advent a várakozás megszentelése, és a karácsonyi időig tanuljuk azt a bibliai gondolatot, hogy "Fogadjátok be egymást szeretettel!" Ez két részből áll. Hogy nem csak kapni tudunk, hanem adni is. A szeretetebédeken azt próbáljuk tanulni, hogy amit kapunk, azt visszaadjuk - mondta a lelkész beszéde végén. Ezt követően asztali áldást mondott, majd jó étvágyat kívánt a megjelenteknek.

A menüt (a Bakos és Társai Étkeztetés által felajánlott marhapörkölt galuskával és uborkával; sütemény) a vendéglátók tálcán szolgálták fel a vendégek számára. Az ebéd végén pedig, mielőtt hazaindultak volna, mindenki ajándékcsomagot kapott a szervezőktől.

A következő szeretetebédre 2015. december 6-án l2 órakor kerül sor Katonatelepen, a Mathiász János Általános Iskolában.

 
 
 
PROGRAMOK