2018-10-19 09:28:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-10-09 09:24:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-05 10:22:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-04 17:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-09-14 12:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Október
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.08.23. szerda
 

Boldog Új Évadot!

 

15 bemutatóval készül a kecskeméti színház társulata az új évadra. Az augusztus 22-én megtartott társulati ülésen Cseke Péter megerősítette: ismét indul az igazgatói pályázaton, amelyet várhatóan ősszel ír ki a kecskeméti önkormányzat.

- Míg színésznek születni kell, igazgatónak lehetetlen születni: azt minden nap tanulni kell. Azt hiszem, ez a képesség számomra az elmúlt évek legnagyobb hozománya – mondta az évadnyitó társulati ülésen Cseke Péter, aki idén kezdi 10. évadát a kecskeméti Katona József Színház direktoraként. – Egy igazgató nem ér semmit kiváló társulat nélkül, ezért köszönöm nektek az elmúlt 9 évet, és egyúttal hívlak benneteket új évadunkra! – folytatta Cseke Péter, majd megerősítette: indul a kecskeméti színház igazgatói pályázatán, amelyet várhatóan ősszel ír ki a képviselő-testület.

A direktor a hagyományoknak megfelelően a társulati ülés elején köszöntötte a kiemelkedő díjakkal elismert tagokat. A tavalyihoz hasonlóan, idén is nagy sikert hozott a POSZT: az Apátlanul előadásban nyújtott alakításáért Kocsis Pál elnyerte a közönség zsűri ’A legjobb alakításért’ járó díját, s ugyancsak ő vehette át a MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület díját ’A legjobb férfi alakításért’ kategóriában. Nagy Viktor – ugyancsak az Apátlanul előadásban nyújtott alakításával - a szakmai zsűri ’A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díját’ érdemelte ki.

A társulat izgalommal várhatja a Színikritikusok díjának közelgő átadását is, hiszen Kocsis Pált a legjobb férfi főszereplő díjára jelölték, míg a Mágnás Miska a legjobb zenés előadás egyik nagy esélyese.

Cseke Péter gratulált Csombor Teréznek is, aki a kecskeméti képviselők döntése alapján Katona József-díjat vehet át október 2-án, a Város napján.

Idén sem maradhatott el az évfordulós köszöntés: Frigyesi Tünde a 30. évadát töltötte a művészi pályán, míg Réti Erika 55 évvel, Sirkó László 45 évvel ezelőtt lépett a színészi pályára. Ennél a „napirendi pontnál” Réczei Tamás, a teátrum művészeti vezetője is szót kért, hogy a köszöntések sorából a 40. évadát maga mögött tudó direktor se maradhasson ki.

A társulat számára nyáron sem állt meg az élet. A kecskeméti produkciók számos meghívást kaptak az ország különböző részeiből, sőt a határon túlról is. Cseke Péter felelevenítette a nagy visszhangot kiváltott Hargita megyei turnét, a Család ellen nincs orvosság balatonföldvári és békéscsabai sikerét, a János vitéz debreceni és a Tied a világ! mórahalmi bemutatóját, valamint a Mágnás Miska budapesti előadását, amely a szakma és a közönség elismerését is kivívta. De nem feledkezett meg a hőségben is teltházak előtt lezajlott Udvarszínházi előadásokról sem.

Az új évadban új arcokat is megismerhetnek a nézők: Illés Alexa, Szegvári Juli, Fischer Lilian és Nagyhegyesi Zoltán tagként szerződik a társulathoz, míg Koltai-Nagy Balázs a Kaposvári Egyetem hallgatójaként kapcsolódik be a munkába.

Az 5. évadát kezdő Kecskemét City Balett új tagjait – Jurák Bettinát, Bolla Bencét, Raj Martint és a gyakornokként résztvevő Szűcs Alexandrát - Barta Dóra, a társulat vezetője mutatta be. Kiemelte: az 5. születésnapot (is) munkával ünnepli a KCB. Az első bemutató október 12-én lesz: a Balett+ sorozatban Kőszegi Ákost kérték fel alkotótársként, s ezen az előadáson ismét színpadra lép Barta Dóra és Katonka Zoltán.

Az évadnyitó társulati ülés után percekkel már minden a munkáról szólt a színházban: folytatódott a Hessmese próbája, amelyet Kuthy Ágnes rendezésében szeptember 21-étől láthatnak a gyerekek. Valamint megkezdődtek a Csárdáskirálynő korrepetíciói Károly Kati zenei vezető irányításával. Az évad nagyoperettjét szeptember 29-én mutatja be a társulat Béres Attila rendezésében.

 
 

 
 

Fotók: Walter Péter

 
 
 
PROGRAMOK