2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.12.14. csütörtök
 

Kitüntetetteket köszöntöttek a közgyűlésen

 
 
 

Ahogy idén már sokadszor, az önkormányzat az év utolsó közgyűlésén is elismerését fejezte ki azoknak, akik a közelmúltban kiemelkedő szakmai munkájuk és életpályájuk nyomán rangos országos, vagy állami elismerésben részesültek. Ezúttal a Prima Primissima Díjas Farkas Gábor építészt és Magyar Gazdaságért Díjas Zarges Kft. ügyvezetőjét, Farkas Györgyöt köszöntötte a testület.

 
 

A Prima Primissima-díj küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. Idén tíz kategóriában 15. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői. Ahogy arról korábban hírt adtunk, a magyar építészet és építőművészet kategóriában Prima Primissima Díjban részesült dr. Farkas Gábor építész.

Farkas Gábor az építészettel 14 éves korában jegyezte el magát, a Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1967-ben szerzett diplomát. 1979-ben a Kiskunsági Nemzeti Park székházának tervezéséért Ybl Miklós-díjat kapott. Építészi munkássága főként Kecskeméthez és az Alföldhöz kötődik, de alkotásait megtalálhatjuk az ország más területein is. Farkas Gábor az az építész, akinek a legtöbb tervezett épülete áll Kecskeméten. Több tucatnyi építészeti pályázat győztese és díjazottja. A szabad művészetek doktora (DLA) és az építőművészet habilitált doktora (Dr.). Országosan ismert és elismert építész, akit a sajátosan kecskemétinek nevezett ÉPÍTÉSZETI ISKOLA egyik megteremtőjének tartanak.

Ahogy arról mi is írtunk, az idén 19. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján a nemzetgazdasági miniszter Magyar Gazdaságért Díjat adományozott Farkas Györgynek, a Zarges Kft. ügyvezetőjének, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenysége elismeréseként.

A Zarges Gyártó és Kereskedelmi Kft. 1998 tavaszán alakult meg kecskeméti telephellyel. A cég fő profilja alumínium és üvegszál erősítésű műanyag létrák, valamint gurulóállványok gyártása és forgalmazása. Az elmúlt években a Kft. dinamikus fejlődésen ment keresztül, megtöbbszörözte foglalkoztatottainak számát, munkafolyamatait modernizálta, számos új terméket fejlesztett ki és vezetett be Európa piacaira. 2008-ban 12 ezer négyzetméteres csarnokkal bővítette telephelyét, 2011-től pedig immár a kecskeméti gyárból történik a ZARGES teljes nemzetközi piacának ellátása.

Minden évben ugyancsak a Vállalkozók Napján kerül sor az Év Vállalkozója Díj átadására a sikeres vállalkozást vezető, szakmájában elismert, köztiszteletben álló vállalkozó részére. Az idei évben az Év Vállalkozói lettek Johann Spreitzer és Jörg Stromeyer urak, a Ritz Mérőtranszformátor Kft. ügyvezetői.

A magyarországi Ritz Mérőtranszformátor Kft. 1996-ban jött létre Kecskeméten, közel 230 főt foglalkoztat. A vállalat folyamatosan fejleszt, 2004-ben kezdte meg a váltógyártást, mely 2011-re a cég egyik fő termékévé vált. 2016-ban mintegy másfél milliárdos beruházás révén új gyártócsarnokot hozott létre Kecskeméten. A főként kis- és középfeszültségű áramváltók gyártására specializálódott új egység megépülésével gyártókapacitása jelentősen megnövekedett.

Az ügyvezető urak jelenleg Németországban tartózkodnak, a céget Csikó Viktor cégvezető képviselte a közgyűlésen.

 
 
 
PROGRAMOK