2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.02.08. csütörtök
 

Tájékoztató az országgyűlési képviselők 2018. április 8-ra kitűzött választásával kapcsolatban

 

1. AZ AJÁNLÓÍV IGÉNYLÉSÉVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Az ajánlóívet a választás kitűzését követően a független jelöltként indulni kívánó választópolgár, illetve a jelölő szervezet attól az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodától (OEVI) igényelheti, amelynek választási bizottsága (országgyűlési egyéni választókerületí választási bizottság - OEVB) a jelölt nyilvántartásba vételére jogosult.

Jelölő szervezet jelöltje nem igényelheti az ajánlóív kiadását, kivéve, ha a jelölő szervezetek közhiteles nyilvántartásában a jelölő szervezet nevében jelölt, illetve lista bejelentésére meghatalmazott személyként rögzítve van. A nyilvántartásba vett jelölő szervezetekről a Nemzeti Választási Iroda közhiteles nyilvántartást vezet, amely -többek között- tartalmazza képviselőjének nevét és a képviseleti jogának terjedelmét. Az ajánlóív igénylést csak a fentiekben hivatkozott személy írhatja alá.

Az ajánlóív igénylése írásban történik, az országgyűlési képviselők választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról, valamint a választási eljárásban használandó nyomtatványokról, valamint egyes választási tárgyú rendeletek módosításáról szóló 1/2018. (1. 3.) IM rendelet 10. sz. melléklete szerinti nyomtatványon. (lsd. melléklet A 1 nyomtatvány)

Az OEVl-nek az ajánlóív igénylésében foglaltakat ellenőrizni kell, annak megállapítására, hogy
- a jelölő szervezet (közös jelölt esetén jelölő szervezetek) szerepel(-nek)-e a közhiteles elektronikus nyilvántartásban jelölő szervezetként,
- a jelöltként indulni szándékozó személynek van-e választójoga. (A jelöltként indulni szándékozó személynek választójoggal kell rendelkeznie, de nem szükséges, hogy az adott országgyűlési egyéni választókerületben lakcíme legyen.)
- más OEVK-ban nem nyújtott-e be A 1 jelű nyomtatványt,
- az ajánlóív igénylője a jelölő· szervezet képviselője vagy meghatalmazottja-e (a meghatalmazási lánc teljes körű áttekintése),
- közös jelölés esetén valamennyi jelölő szervezet részéről kell meghatalmazással rendelkeznie az ajánlóív igénylőjének, illetve a jelölő szervezetek meghatalmazásának egybehangzónak kell lennie.

Az OEVI az igénylést követően haladéktalanul kiadja az ajánlóívet (íveket) amennyiben az igénylés megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek, de kiadni csak legkorábban a szavaz~st megelőző 48. napon (február 19-én), legkésőbb a szavazást megelőző 34. napon (2014. március 5. a jelölt bejelentés határideje) lehet.

Ha az ajánlóív igénylése a választás kitűzését követően, de a szavazást megelőző 48. nap előtt érkezett, az OEVI a jogszabálynak megfelelő igénylés esetén is csak a szavazást megelőző 48. napon, február 19-én adhatja át az ajánlóíveket.

Tájékoztatom, hogy amennyiben az ajánlóív igénylése február 19. előtt megérkezik a választási irodába, úgy az ellenőrzést elvégezt::ük és az ajánlóívek átadására folyamatosan, érkezési sorrendben sor kerülhet a szavazást megelőző 48.nppon.

A dokumentum többi része az első csatolt állományban olvasható.

 
 
 
PROGRAMOK