2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.03.27. kedd
 

A megváltás fényei - egyházi szimpóziumot tartottak a Városházán

 
 
 

A világ legtekintélyesebb egyházai közötti párbeszédért felelős szervezet vezetői, a MAZSIHISZ tisztségviselői és Kecskemét egyházi és világi vezetői tanácskoztak ma (kedden) a kecskeméti Városházán. A szimpózium egy júniusi világtalálkozó nyitánya volt.

Kecskemét toleráns város, és a vallások példaértékűen kommunikáltak a város történelme során egymással is. Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a mai „A megváltás fényei” című szimpóziumot. A szűk körű szakmai megbeszélés tematikája a húsvét és pészach témakörét igyekezett egybe fonni.

Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke elmondta, ez a szimpózium valójában ez egy előjátéka egy későbbi rendezvénynek. Júniusban lesz Budapesten és Kecskeméten egy három napos nagy konferencia. Keresztény-zsidó párbeszéd, keresztény – zsidó együttélés címmel. - Úgy gondolom, ez az egész társadalom számára rendkívül fontos kérdés - hangsúlyozta Heisler András .

A világ legtekintélyesebb egyházak közötti párbeszédéért felelős szervezete, a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács eddigi fennállása óta először érkezik hazánkba, hogy az éves világkonferenciáját Budapesten és Kecskeméten tartsa meg.

- Azért jövünk Magyarországra, mert két társszervezetünktől is meghívást kaptunk - emelte ki Prof. Dr. Pavol Bargár, a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács alelnöke. - Ez az egyetlen ország, ahol két közösség is együttműködik velünk.

A mai szimpózium méltó nyitány volt. Keresztény, zsidó, és világi előadók egyaránt hasznos gondolatokat oszthattak meg egymással. A nap fénypontjaként aláírták a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács, a MAZSIHISZ és Kecskemét városa között azt a megállapodás, amely véglegesítette, hogy június 27-én valóban a hírös városba költözhet a világkonferencia.

 
 
 
PROGRAMOK