2019-02-25 11:00:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-01-25 12:49:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Március
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2018.05.10. csütörtök
 

Környezetvédelmi oktatók tanácskoztak a Cifrapalotában

 
 
 

Tizedik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Környezettudományi Szakosztálya az Egyetemek, Főiskolák Környezetvédelmi Oktatóinak Országos Tanácskozását. A kétnapos szakmai konferenciának ezúttal a Cifrapalota adott otthont.

Prof. Dr. Fekete Jenő György, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Környezettudományi Szakosztályának elnöke Áder János köztársasági elnök levelét olvasta fel az Egyetemek, Főiskolák Környezetvédelmi Oktatóinak X. Országos Tanácskozásán. 15-20 év áll rendelkezésünkre, hogy fenntarthatóvá tegyük az emberi tevékenységet a Földön – áll a levélben. Ehhez a humán tőkébe és mindenekelőtt az oktatásba kell fektetni, hiszen a fiatalság fogékony az új szelekre, jelentős részben az ő kezükben a jövő.

Amikor 10 évvel ezelőtt megalapítottuk ezt a konferenciát, azt tűztük ki célul, hogy elsősorban az egyetemeken oktató környezetvédelmi szakemberek kapjanak egy olyan szakmai támogatást, amivel a legújabb technikákat, technológiákat tudják a hallgatókkal ismertetni – hangsúlyozta Dr. Fekete Jenő György előadásában.

Később a kezdeti célt kiterjesztették a környezetvédelem valamennyi szakterületére. Általánosabb - mérnöketikai, környezeti etikai, gazdasági és jogi - kérdéseket vonultattak fel az első nap előadásai. Holnap pedig szorosabb értelemben véve szakmai témákban mélyedhetnek el az oktatók.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, üdvözlő szavaiban városfejlesztési célként utalt a fenntartható fejlődésre.

A polgármester azt is elárulta, hogy a közeljövőben a megyei jogú városok vezetői találkoznak a köztársasági elnökkel, hogy klímavédelmi akcióterveket, fejlesztési javaslatokat dolgozzanak ki.

 
 
 
PROGRAMOK