2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.09.23. hétfő
 

Átadták az idei Hunyadi-díjakat

 
 
 

A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten című projekt keretében megrendezésre kerülő Hunyadivárosi Hetek ötödik napján került sor a Hunyadi-díj átadására.

A Hunyadi-díjat olyan személyek kapják, akik sokat tesznek a városrész lakóinak érdekében. Tevékenységük, odafigyelésük átlagon felül szolgálja a városrész fejlődését, szépülését, biztonságát, különböző téren való ellátottságát.

A Hunyadivárosi Tanácsadó Testület döntése alapján Dr. Szabó József közgazdász és Juhász Sándor lakatosmester kapta a megtisztelő elismerést.

A díjazottakat Pászti András képviselő méltatta.

Dr Szabó József a Hunyadivárosban előforduló bármilyen rendezvénynek, városrészi szervezésű összejövetelnek, közösségi munkának állandó részvevője, segítője. Nem sokan mondhatják el, hogy a Közgazdasági Egyetem Doktoraként a különösebb szakértelmet nem igénylő fizikai munkától, akár parktisztítástól kezdve a könyvvizsgálói végzettséget igénylő, önkormányzati döntéshozatalt előkészítő tevékenységig mindent szívesen, készséggel, örömmel végez, ráadásul „hosszú idő óta folyamatosan és magas színvonalon”.

Életfilozófiája, hogy kinek-kinek nemcsak a „saját háza táján kell söpörnie”, hanem keresni kell azokat a lehetőségeket, amikkel a családon kívül eső, egyre táguló közösségeit munkahelyi kollektívában, városrészben, városi vagy épp országos szinten módjában áll segíteni.

Juhász Sándor úgy a testület segítőkész, mindig aktív tagjaként, mint magánemberként számos alkalommal segítette a városrész közintézményeit, lakóit, kis- és nagy közösségeit a legkülönfélébb kérések teljesítésével, nagy rátermettséget, szakmai és emberi tapasztalatot igénylő problémák megoldásával.

Foglalkozását tekintve lakatos és hegesztő. Hat évtizede műveli magas színvonalon ezt a szakmát. A valóságban ezermester, aki mindenhez ért, amihez éppen kell. Számos dologban fordultak már hozzá, s mindig nagy odaadással segítette a lakókörnyezetében élőket. Több mint fél évszázada lakik családjával a Hunyadivárosban.

Saját hitvallása szerint „az embernek a szűkebb családi környezetén kívül is vannak felelősségei”, s ő így próbálja segíteni a tágabb környezetét, a városrészt, ahol él, ahová tartozónak érzi magát.

Természetesen a Hunyadivárosi Napok programjai holnap reggel 9 órától a Herman Ottó téren folytatódnak.

Szombaton többek között az I. Bivalyfőző versenyre, az I. Pálinkaversenyre, több koncertre, fellépésre és egy éjszakába nyúló zenés retro partira várják az érdeklődőket.

Részletes programot a Hunyadiváros, a HIKecskemét facebook oldalán lehet megtekinteni.

 
 
 
PROGRAMOK