2018-05-28 21:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 30 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Közérdekű közlemények
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.06.13. kedd
 

TÁJÉKOZTATÓ - az üzletszerűen végzett ingatlanközvetítő, valamint ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő tevékenység folytatásához szükséges adatokban bekövetkezet változások ellenőrzéséről

Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzője közhiteles hatósági nyilvántartást vezet Bács-Kiskun megye közigazgatási területén üzletszerű ingatlanközvetítő, valamint ingatlanvagyon-értékelő és - közvetítő tevékenységet folytató természetes személyekről és gazdálkodó szervezetekről.

Általános megállapítások:
A szolgáltatási tevékenységek megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény 25. §-a, valamint a társasházkezelő, az ingatlankezelő, az ingatlanközvetítő, valamint az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szolgáltatói tevékenység üzletszerűen történő végzésének feltételeiről és a nyilvántartásba vétel részletes szabályairól szóló 23/2013. (VI.28.) NGM rendelet 5. § (3) bekezdése értelmében a jegyző ellenőrzi a jogszabályi előírások betartását, a tevékenység folytatásához szükséges adatokban bekövetkezett változást.

Az ellenőrzés célja:
A vonatkozó jogszabályi előírások betartatása, a nyilvántartás közhitelességének, valamint a szolgáltatási tevékenység megkezdése és folytatása tekintetében a törvényes működés kereteinek biztosítása.

Az ellenőrzés kiemelt szakterülete:
Az ingatlanközvetítő, valamint az ingatlanvagyon-értékelő és - közvetítő tevékenység.

Az ellenőrzés kiemelt szempontjai:
A tevékenység folytatásához szükséges adatokban bekövetkezett változások ellenőrzése.

Az ellenőrzés illetékessége, terjedelme, kijelölt időszak:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (mint ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság) Igazgatási Osztálya 2017. június 1-től 2018. szeptember 30-ig terjedő időszakban hatósági ellenőrzést végez Bács-Kiskun megye közigazgatási területén nyilvántartásba vett, üzletszerű ingatlanközvetítő, illetve ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő szolgáltatói tevékenységet végző természetes személyekről és gazdálkodó szervezetekről vezetett hatósági nyilvántartás alapján.

A hatósági ellenőrzés hatálya:
Az illetékességi területen belül az ellenőrzés az üzletszerű ingatlanközvetítőkről, illetve ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő tevékenységet végző szolgáltatókról vezetett nyilvántartást (www.kecskemet.hu) alapul véve történik, az alábbi ütemezési terv szerint:

A hatósági ellenőrzés ütemezése:
1. az ingatlanközvetítő, illetve az ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő tevékenységet végző gazdálkodó szervezetek ellenőrzése:
2017. június 1-től 2017. szeptember 30-ig.

2. az ingatlanközvetítő, illetve az ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő tevékenységet végző természetes személyek ellenőrzése:
2017. október 1-től 2018. szeptember 30-ig.

A hatósági ellenőrzés eszközei, módja, menete:
1. Az ellenőrzéssel érintett szolgáltatók cégnyilvántartásban és az egyéni vállalkozói nyilvántartásban történő ellenőrzése.
2. Az ellenőrzés alapjául szolgáló nyilvántartás adataiban bekövetkezett változások ellenőrzése.
3. Ellenőrzési jelentés készítése és nyilvános közzététele.

A hatósági ellenőrzés jogkövetkezményei:
Amennyiben az ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a szolgáltató bejelentés köteles tevékenységét bejelentés nélkül ténylegesen folytatja, vagy az előírt adatváltozást elmulasztja bejelenteni, a hatóság bírságot szab ki, és

• a szolgáltatót nyilvántartásba veszi, illetve az adatváltozást a nyilvántartásba bejegyzi, ha a szolgáltató megfelel az adott szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásoknak,
• határozatban megtiltja a tevékenység folytatását a szükséges igazolások benyújtásáig, ha a szolgáltató nem felel meg az adott szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint
• ha a szolgáltató tevékenységének megszűnését mulasztja el bejelenteni, a hatóság törli a nyilvántartásból.

Dr. Határ Mária
jegyző

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
PROGRAMOK