2018-10-19 09:28:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-10-09 09:24:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-05 10:22:00 | Bővebben...
 
 
2018-10-04 17:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-09-14 12:11:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Október
 
 

 17 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2017.08.31. csütörtök
 

Testmelegben odakint is

 

Testmelegben odakint is – már egészen PICi babák is édesanyjuk mellett lehetnek a kecskeméti koraszülött-intenzív részlegen

Több meghitt pillanatot tölthetnek együtt a PICi babák és mamák a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában átadott új, nyitott, de fűthető inkubátorok segítségével

Kényelmet, puhaságot és stabil melegséget jelent a kisbabák számára az a melegítőrendszer, amelyet most adtak át a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában (PIC). Segítségükkel így már 1600 gramm súlyú koraszülöttek is anyukájuk mellett tartózkodhatnak a nyitott, fűtött inkubátorokban. A rooming-in szoba, ahol a berendezéseket elhelyezték, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua segítségével vált még inkább baba-mama baráttá. Az átadási ünnepségen részt vett Dr. Horváth Zsolt, a kórház orvosigazgatója, Dr. Kelemen Edit, a PIC vezetője, Dr. Tálosi Gyula, a gyermekosztály osztályvezetője, valamint a KORE képviselője, Damásdi Anna is.

A kis súlyú korababák világra jöttük után még nem tudják tartani testhőmérsékletüket, amelyre eddig csak az édesanyától elválasztott, lezárt inkubátor lehetett megoldás. Az új melegítőrendszer azonban mobilbölcsőben is elhelyezhető, így az újszülöttek hőszabályozásuk megtámogatásával édesanyjuk mellett maradhatnak. A melegítést egy olyan speciális matrac biztosítja a korababák számára, amelynek szabályozó rendszere 0,1°C fokonként állítható, hogy állandóan a kívánt hőmérsékletet biztosítsa.

A kisbabák a melegítő berendezésekkel megnyugtató, testmeleg helyzetben gyógyulhatnak és gyarapodhatnak, így kiegyensúlyozottabbak lesznek. Az inkubátor, amelyben biztonságban, melegben tudnak növekedni, nyitott, így az anyukák és az apukák könnyebben gondozhatják kisbabájukat. Ez nem csak a csecsemő optimális fejlődését segíti elő, és jelentősen segíti az otthoni ápolást is.

Az eszközök átadására szervezett eseményen Damásdi Anna a KORE képviseletében átadta a NaturAqua és a KORE támogatását szimbolizáló táblát a kórház orvosigazgatójának.

„Évente kb. 350-400 újszülöttet, koraszülöttet ápolunk a PIC részlegen, a betegszám sajnos évek óta növekszik. Az inkubátorok, melyekbe felvételkor kerülnek kis betegeink, az anyaméhet próbálják helyettesíteni. A most kapott két, nyitott, de fűthető inkubátor használata az anya-gyermek közötti kapcsolat minél hamarabbi kialakulását segíti. Ezekben az állandó hőmérsékletet biztosító inkubátorokban már 1600 gramm testtömegtől el tudjuk helyezni a jó állapotú koraszülötteket édesanyjuk mellett a rooming in szobánkban” - nyilatkozta Dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg (PIC) vezetője az átadás kapcsán.

„Nem mindegy, milyen körülmények között vannak a korababák. Minél jobban hasonlít az anyaméhhez a számukra teremtett környezet, annál nagyobb és gyorsabb az esélyük a gyarapodásra. Az állandó testmeleg biztosítása megnyugtató számukra, minőségibben tudnak pihenni, már ez önmagában is jó hatással van az aggódó szülőkre. Az a lehetőség, hogy a fix hőmérséklet tartható nyitott inkubátorral is, tovább segíti a lehetőségeket a koraanyukák számára, hogy még többet és még jobban lehessenek együtt babájukkal” – mondta a téma kapcsán Földvári-Nagy Zsuzsanna, a KORE elnöke.

Magyarországon minden tizedik újszülött a tervezettnél korábban jön világra. A NaturAqua a magyarországi koraszülött-ellátás elkötelezett támogatója. Partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
PROGRAMOK