2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Környezetvédelem
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

2016. évi Európai Mobilitási Hét - „Miénk a kötött pálya!” - Kreatív pályázati felhívás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „MIÉNK A KÖTÖTT PÁLYA!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

A pályázat témája:
A mai Magyarország területén az első vasútvonalat Pest és Vác között, 1846. július 15-én nyitották meg. A 170 éves évforduló kapcsán az Európai Mobilitási Hét idei kreatív pályázatának témája a kötött pályás közlekedés. A vasúti közlekedés a többi közlekedési módhoz képest elsősorban ott versenyképes, ahol sok embert vagy nagy mennyiségű árut kell nagy távolságra szállítani, vagy egy nagyváros és agglomerációja között kell a mindennapi áru- vagy személyszállítási feladatokat környezetbarát módon és hatékonyan megoldani.

A kötött pályás közlekedésről talán először a hagyományos vasúti pályán sebesen száguldó Intercity szerelvény, a mélyen dübörgő dízelvontatású tehervonat vagy a nosztalgiajáratként pöfögő gőzös jut eszünkbe. Azonban ettől még szélesebb és színesebb a kép: nagyvárosokban közlekedő közúti villamos, a fővárosi metró és a HÉV is a kötött pályás rendszer része; ugyancsak kötött pályán mozognak a hegyi vasutak, amelyre példa a budavári sikló és a fogaskerekű, emellett a drótkötélpálya is „kötött”, ezen haladnak a libegők és a síparadicsomok felvonói is. Ugyancsak kötöttpályás közlekedési eszköz a 21. század különlegessége, a mágnesen lebegő vasút, ahol a járművek pályán tartását és hajtását a hagyományos kerekek helyett mágnes mező végzi.

A pályázati művek bemutathatják többek között a kedvenc mozdonyokat, járatokat, a nagy pályaudvarokat vagy kis megállóhelyeket, egy szünidei utazás emlékét vagy a mindennapi városi közlekedés tapasztalatait; csilingelhet az alvó villamos, de kötetlenül szárnyalhat a fantázia a jövő kötött pályás járműveiről is.

Nevezési kategóriák:
A. rajz
B. szabadon választott, kreatív alkotás
C. fotó

Egyéni korosztályok:
1. óvodás
2. általános iskola, 1-2. osztályos
3. általános iskola, 3-4. osztályos
4. általános iskola, 5-8. osztályos
5. középiskolás
6. fiatal és felnőtt

Minden nevezési kategóriában külön díjazzuk az alábbi csoportok legjobbjait:
a) óvodás korcsoport
b) iskolás korcsoport
c) fiatal-felnőtt korcsoport
d) családi alkotások

A pályázatra a határon túli alkotók pályaműveit is várjuk.

További feltételek:
Rajz kategóriában egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

Rajzpályázati kategóriának számít a ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú anyagok használatával készült pályamű. A rajzokat nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy a nevelési–oktatási intézmények a gyermekek rajzpályázatait összegyűjtve küldjék el.

Szabadon választott kreatív alkotás: a felsorolt rajzeszközökön kívüli anyagok, például fa, papír, műanyag, ragasztóanyag stb. felhasználásával, vagy ezek rajzeszközökkel történő kombinációjával készült pályaművek.

Kérjük, hogy a rajzok és a kreatív alkotások esetén a pályázati munka hátuljára ragasztással vagy nem eltávolítható módon helyezzék el az olvashatóan kitöltött pályázati adatlapot. A pályázati adatlap hiánytalan kitöltése, a pályázattal egyidejű megküldése esetén minősül érvényesnek a pályázat leadása. Hiányosan kitöltött adatlap a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Kérjük, hogy a pályázat témájának azonosítása érdekében adjanak egyedi címet alkotásuknak, ezt a címet adják meg az adatlapon.

Fotó kategóriában egy pályázó maximum 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.
Minden felvétel file-neve a pályázó családneve és keresztneve és a kép rövid (egy-két szavas) címe. Kérjük, a küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 10 Mb. Nevezni lehet a pályázat témához kapcsolódó valós életképekkel, de megengedett a technikai alkalmazásokkal, digitálisan összevágott fantázia fotóalkotás is.
Az alkotásokat elektronikusan lehet benyújtani a következőben megadott e-mail címre. Kérjük, hogy a pályázati anyag mellé csatoltan küldjék meg a kitöltött pályázati adatlapot.

A pályázatokat az alábbi címekre eljuttatva lehet elküldeni:

Postai úton (rajz és kreatív alkotások):
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
„Európai Mobilitási Hét” pályázat
1440 Budapest, Pf. 1.

Elektronikus úton (fotók):
emhfotopalyazat@nfm.gov.hu e-mail címre

Pályázati határidő:
A pályázatok postára adási vagy e-mailen történő beküldési határideje: 2016. június 30.
A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.

Díjazás, jutalmak, eredményhirdetés:
Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban megadott korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak, csoportos programlehetőségek találnak gazdára.

Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2016. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról, helyszínéről és további részleteiről a díjazott alkotókat és a nevelési–oktatási intézményeket tájékoztatjuk.

A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor, amennyiben egyes korcsoportoknál nem érkezik megfelelő számú pályamű, korosztályokat és kategóriákat összevonjon, vagy más díjazási módokat állapítson meg.

A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázat beküldésével pályázó vagy kiskorú pályázó esetén annak törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű nyilvánosság előtt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium internetes felületein, kiadványaiban megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. Előzetes egyeztetés után az eredményhirdetést követően 2016. november 30-ig átvehetők a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (Budapest I. kerület, Fő utca 44-50).

A pályázat koordinátorainak elérhetősége és további információk a www.emh.kormany.hu weboldalon megtalálhatóak.

 
 
PROGRAMOK