2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
Február
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Beszámolók
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
 

Nagypénteki bemutató

Városunkban valószínűleg még sohasem hangzott fel az észak-német barokk-hagyomány egyik legnevesebb mesterének, Dietrich Buxtehude-nek Krisztus szenvedéseiről írott oratóriuma. Az ősbemutatóra nagypénteken, az Evangélikus templomban került sor.

 
 
 

A holsteini születésű német Buxtehude ma főképpen orgonaműveiről ismert, ezek okán idealizálta őt az ifjú Bach is, aki gyalog nekivágva a hosszú útnak zarándokolt Thüringiából Lübeckbe 1705-ben, csak hogy személyesen megismerhesse, és hallhassa az akkor már hatvannyolc esztendős, legendás mestert.

 
 
 
 

A barokk egyik hatalmas egyéniségéről van hát szó Buxtehude esetében, aki ugyan a római-olasz mintát felhasználva, de ugyancsak színvonalas, ám sokáig feledett oratórikus művei kapcsán is nevezetes volt, melyeket advent – illetve a nagyhát idején mutatott be, üzleti vállalkozásnak sem utolsó, híres „Esti zenéi” alkalmával.

 
 
 
 

Nagypénteken – s nem mellékesen a véletlen folytán éppen Johann Sebastian Bach születésnapján – egyik máig legtöbbre értékelt oratóriuma, a Membra Jesu Nostri csendült fel – a lehető legautentikusabb helyszínen - a zsúfolásig tömött Evangélikus templomban.

 
 
 
 

A Laczkó János vezényelte Cantus Nobilis nevet felvevő egykori Kecskeméti Pedagógus Énekkar, a kiváló szólisták - a kecskeméti kötődésű Szappanos Edit, Csereklyei Andrea és Klézli János – továbbá Kun Ágnes Anna, Potyók Dániel, és a Révész László, valamint a Szászvárosi Sándor vezette, a basso continuo-t ellátó, ugyancsak elsőragú korhű hangszeres művészekkel együtt, kivételesen szép előadásban ismertette meg a nagyközönséggel e mély lelkiségű darabot.

 
 
 
 

Fotók: Komlós József JR

 
 
 
PROGRAMOK