2019-12-23 15:53:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-12-20 12:03:00 | Bővebben...
 
 
 
2019-12-17 11:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2019-11-28 11:51:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
Január
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Beszámolók
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Közterületnév változtatására irányuló képviselői indítvány vizsgálata

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

3537-2/2018.

Tisztelt Közgyűlés!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. melléklet 4.4.1. pontja értelmében a Jogi és Ügyrendi Bizottság véleményezi a szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat.

Radics Tivadar önkormányzati képviselő közterület elnevezésének megváltoztatására irányuló képviselői indítványa tárgyában Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 215/2017. (IX.21.) határozatával úgy döntött, hogy a közterület elnevezések megállapításáról, változtatásáról, jelöléséről, valamint az emléktábla-állítás és a közterületi alkotás elhelyezésének rendjéről szóló 19/1996. (IV.9.) önkormányzati rendeletben foglaltak alapján megvizsgálja a Paul Lechler utca átnevezésének lehetőségét.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 122/2017. (V.25.) számú határozatával úgy döntött, hogy a Kecskemét, 8683/293 és 8683/304 hrsz-ú ingatlanokból álló közterületet Paul Lechler utcának nevezi el.

A Paul Lechler utca a Déli Iparterületen a Kereskedő utcát és a 44. számú főutat köti össze közel 800 m hosszúságban, továbbá merőlegesen keresztezi a Georg Knorr utca és a Momofuku utca elnevezésű közterületeket.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az 59/2013. (III.28.) határozatával a Georg Knorr utca, a 122/2017. (V.25.) határozatával a Momofuku utca elnevezéséről döntött. Mindkét közterület elnevezését az adott közterülettel szomszédos ingatlan tulajdonosa és beruházója (Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és Nissin Foods Kft.) kezdeményezte.

A Paul Lechler utca elnevezését a közterülettel határos, beépített ingatlan tulajdonosának képviselője kezdeményezte. Az elnevezés időpontjában a közterülettel szomszédos ingatlanok települési címmel nem rendelkeztek.

A tárgyi közterületre vonatkozóan hat ingatlan érintett címmegállapítással, amelyek közül három ingatlan beépített, a további három ingatlan jelenleg beépítetlen, ingatlan-nyilvántartás szerint beépítetlen beruházási terület.

A közterület elnevezését követően az érintett ingatlanok települési címeinek megállapítása megtörtént, továbbá azok felvezetésre kerültek a Központi Címregiszterbe. A Központi Címregiszterbe történő címfelvezetéssel az ingatlan-nyilvántartásban automatikusan bejegyzésre kerülnek az érintett ingatlanok települési címei.

A tárgyi közterület elnevezését kezdeményező ingatlan tulajdonosának (ElringKlinger Hungary Kft.) képviselője arról tájékoztatott, hogy az általa képviselt gazdasági társaság és németországi anyacége már megkezdte a Paul Lechler közterületnév szerinti átvezetéseket a különböző okiratokban, ezért a közterület átnevezése hátrányosan érintené a gazdasági társaságot.

Az átnevezésre javasolt, jelenleg Paul Lechler utca elnevezést viselő közterület az ingatlan-nyilvántartás szerint a kecskeméti, 8683/293 és 8683/304 hrsz-ú közúti ingatlanokból áll. A kecskeméti, 8683/293 hrsz-ú közúti ingatlanról a közterület elnevezését akkoriban kezdeményező ElringKlinger Hungary Kft. telephelye, a kecskeméti 8683/304 hrsz-ú közúti ingatlanról a közterület átnevezését jelen esetben kezdeményező ABRAZÍV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. telephelye közelíthető meg. Mivel mindkettő gazdasági társaság az átnevezésre javasolt közterület azonos szakaszán helyezkedik el, amely egyrészt városrendezési szempontból a Georg Knorr utcától a 44. számú főútig egy egységet, azaz egy utcaszakaszt alkot, másrészt a Rendelet 3. § (2) bekezdése alapján a kettő közterületi ingatlant egymás természetes folytatásaként egységesen kell kezelni.

Paul Lechler utca

8683/293 és

8683/304 hrsz

Georg Knorr utca

Kereskedő utca

44. számú főút

ElringKlinger Kft.

/Paul Lechler utca elnevezést kezdeményezte/

Busztelephely

Abrazív Kft.

/a közterület átnevezést kezdeményezte/

Momofuku utca

8683/409 hrsz-ú kivett út

A fentiek értelmében mindkét gazdasági társaság ugyanazon közterülettel szomszédos, illetve ugyanazon közterületről közelíthető meg, ezért a központi címregiszterről és a címkezelésről szóló 345/2014. (XII. 23.) Korm. rendelet 13. §-ában foglaltakra figyelemmel azonos közterületnévre vonatkozóan kellett települési címeiket megállapítani.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének közterület elnevezések megállapításáról, változtatásáról, jelöléséről, valamint az emléktábla-állítás és a közterületi alkotás elhelyezésének rendjéről szóló 19/1996. (IV. 9.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 8. §-a szerint a közterületnevek változtatására a közterület-elnevezés szabályait kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy közterületnevet változtatni elsősorban az adott közterületen lakók többségének kérésére lehet.

A lakcímnyilvántartás adatai alapján Paul Lechler utcára vonatkozó települési címet lakóhelyként, vagy tartózkodási helyként jelenleg senki nem használ, továbbá az érintett hat ingatlan tulajdonosai közül is csupán egy személy tett javaslatot a közterületnév változtatására, ezért a Paul Lechler utca elnevezést viselő közterület átnevezésére jelenleg nincs lehetőség.

A vizsgálat során megállapítottam, hogy a közterületnév változtatására javaslatot tevő ABRAZÍV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. telephelyével szomszédos, a Paul Lechler utca elnevezésű közterületről (városközponttól távolodva) jobbra leágazó, közel 150 m hosszúságú kecskeméti, 8683/409 hrsz-ú ingatlan kivett út művelési ágú. Az ingatlan jelenleg egy gazdasági társaság tulajdonában áll. Amennyiben ez az ingatlan önkormányzati tulajdonba kerülne - amely a közterületek elnevezésének egyik feltétele - lehetőség nyílhat a javaslattevő kezdeményezése alapján annak elnevezésére.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést a beszámolóban foglaltak elfogadására.

Kecskemét, 2018. május 28.

Szemereyné Pataki Klaudia

polgármester

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
PROGRAMOK