2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Tájékoztató
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Tájékoztató Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Informatikai Biztonsági Szabályzatáról (19.)

Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester

22408-1/2018.

Tisztelt Közgyűlés!

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 114. § (2) bekezdése értelmében a helyi önkormányzat - egyes kötelező feladatainak informatikai támogatása céljából - csatlakozik a helyi önkormányzatok feladatellátását támogató, számítástechnikai hálózaton keresztül távoli alkalmazásszolgáltatást nyújtó, az állam által biztosított, elektronikus információs rendszerhez (önkormányzati ASP rendszer).

A közigazgatás és a közszolgáltatások megfelelő működése érdekében a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP) keretében 2017 januárjában megjelent az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztésére irányuló KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 pályázati csomag a második körben csatlakozó önkormányzatok részére.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 33/2017. (III.30.) határozatában a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 azonosító jelű „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című felhívás keretében benyújtott pályázat benyújtását jóváhagyta, s önkormányzatunk 6.300 E Ft támogatást nyert el az ASP központhoz való csatlakozás megvalósítására.

Az önkormányzati ASP rendszer kapcsán kiemelten kell kezelni a hivatallal kapcsolatos biztonsági kockázatokat. A hivatal a saját infrastruktúráját fogja használni az ASP rendszer és alkalmazások igénybe vétele során, így a kliens oldali rendszerek biztonsága nagymértékben befolyásolja a teljes önkormányzati ASP rendszer biztonságát.

A hivatal számára általános szerződési feltételek szerint egységes biztonsági megfelelőség van előírva, amely minimalizálja a kliens oldali kockázatokat.

Az önkormányzati ASP-ben elérhető szolgáltatások használata, alkalmazása során biztosítani kell az informatikai biztonsági előírások és elvárások megvalósulását. A pályázati kiírás szerint az ASP rendszerhez történő csatlakozás érdekében a szabályozási keretek kialakítása

során az önkormányzatoknak kötelezően felül kell vizsgálniuk az Informatikai Biztonsági Szabályzatukat. A szabályzatnak elő kell mozdítania az informatikai és kommunikációs eszközök előírásoknak megfelelő és biztonságos használatát, ezzel támogatva, hogy a hivatal által kezelt információvagyon sértetlensége, bizalmassága és rendelkezésre állása a kapcsolódó jogszabályokban megfogalmazottak szerint biztosított legyen.

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Informatikai Biztonsági Szabályzatát felülvizsgáltuk az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvényben (továbbiakban: Ibtv.), valamint az Ibtv. végrehajtási rendeleteiben foglaltaknak történő megfelelés szempontjából. Új szabályzatot készítettünk, amelyet az Ibtv. 12. § b) pontja alapján megküldtünk a Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság részére.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést a tájékoztatóban foglaltak szíves tudomásulvételére.

Kecskemét, 2018. szeptember 24.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás

alpolgármester

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
PROGRAMOK