2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Tájékoztató
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Tájékoztató a kizárólagos és többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2017. évi gazdálkodásáról és működéséről

Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Dr. Mák Kornél, Gaál József és Dr. Homoki Tamás alpolgármesterek

324-22/2018.

Tisztelt Közgyűlés!

A közgyűlés a 2012. február 16. napján tartott ülésén tárgyalta az Állami Számvevőszék Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről szóló jelentését. Az ebben megfogalmazott megállapítások és javaslatok alapján a Tisztelt Közgyűlés az 5/2012. (II.16.) KH. számú határozatával egyebek mellett elfogadta a jelentéshez kapcsolódó intézkedési tervet.

A határozat mellékletét képező intézkedési terv 2. a. pontja alapján minden esetben bemutatásra kerül az önkormányzat minősített többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok éves és féléves beszámolóiban a gazdasági társaságok aktuális pénzügyi helyzete, önkormányzat felé fennálló tartozása és kötelezettsége, a fennálló kötelezettségek finanszírozása 3 évre kitekintően.

A fent írtakra tekintettel tájékoztató jelleggel a Tisztelt Közgyűlés elé terjesztjük valamennyi kizárólagos és többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság 2017. évi számviteli törvény szerinti beszámolójának eredménykimutatását és mérlegét, valamint az ügyvezetők által – az intézkedési tervben foglaltak alapján – elkészített nyilatkozatot, továbbá a gazdasági társaságok 2017. évi beszámolóira vonatkozó felügyelő bizottsági határozatokat és könyvvizsgálói véleményeket.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 19/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete 20. § (2) bekezdése alapján a kizárólagos és többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezető tisztségviselői az önkormányzatot évente két alkalommal kötelesek tájékoztatni az általuk képviselt gazdasági társaság működéséről. A társaságok tárgyévet megelőző éves szakmai tevékenységéről, gazdálkodásáról az önkormányzat felé történő tájékoztatás a számviteli törvény szerinti éves beszámoló elkészítésének időpontjával egybeesik, így a beszámolók benyújtásával a tájékoztatási kötelezettségüknek a társaságok eleget tettek.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II.14.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének 5.1.3. pontja alapján a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság dönt a kizárólagos és többségi tulajdonban álló gazdasági társaságok számviteli törvény szerinti éves beszámolójának, közhasznúsági mellékletének elfogadásáról. Erre tekintettel tájékoztatjuk a Tisztelt Közgyűlést, hogy a bizottság a 2018. május 23. napján tartott rendkívüli zárt ülésén

tárgyalta a kizárólagos és többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2017. évre vonatkozó számviteli törvény szerinti beszámolójának, valamint közhasznúsági mellékletének elfogadásával kapcsolatos előterjesztést, amelynek során elfogadta, vagy a társaságok legfőbb szervének elfogadásra javasolta valamennyi 2017. évre vonatkozó számviteli törvény szerinti beszámolót és közhasznúsági mellékletet.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Közgyűlést, hogy a mellékletek – a terjedelmükre tekintettel – kizárólag elektronikusan kerülnek megküldésre.

Kérjük a Tisztelt Közgyűlést, hogy a tájékoztatóban foglaltakat tudomásul venni szíveskedjen.

Kecskemét, 2018. november 16.

dr. Szeberényi Gyula Tamás Mák Kornél

alpolgármester alpolgármester

dr. Homoki Tamás Gaál József

alpolgármester alpolgármester

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
PROGRAMOK