2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Aktualitasok
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Befejeződött a Táncsics Kollégium energetikai fejlesztése

2013. szeptember 19. - Határidőre befejeződtek a munkálatok a kecskeméti „Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium energetikai fejlesztése” című projekt keretében, az intézmény ma az ünnepélyes projektzáró rendezvény helyszíne volt. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a projektre 113.858.567 forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes költség 133.951.254 forint.

A mintegy 114 millió forintos uniós és hazai támogatással, közel 134 millió forint összköltséggel megvalósult „Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium energetikai fejlesztése” című, KEOP-4.9.0/11-2011-0189 azonosító számú projekt sajtónyilvános záróeseményén részt vettek: dr. Zombor Gábor polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, a fejlesztéssel érintett körzet önkormányzati képviselője, Mák Kornél alpolgármester, Uhlig Rita, a projektmenedzsment feladatokat ellátó Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Szappanos Benedek, a kollégium igazgatója.

Elhangzott: a megvalósult fejlesztés közvetlen célja a Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium épületében felmerülő energiaköltségek csökkentése, az épület energetikai korszerűsítése, valamint megújuló energiaforrások alkalmazása. Az elvégzett energetikai számítások, valamint a tervezés adatait figyelembe véve reálisnak tűnik az energiaköltség 50 százalék alá való szorítása.

A napkollektoros HMV rendszer kiépítése is hozzájárul az energiaköltségek mérséklődéséhez. Az anyagi megtakarításon kívül fontos szempont, hogy csökken a felhasznált fosszilis energiahordozók mennyisége, és ezáltal az ÜHG kibocsátása is. Így a fejlesztés hozzájárul, hogy Kecskemét újabb lépést tegyen a károsanyag kibocsátás mérséklése terén. A projekt célcsoportját elsősorban a kollégiumban lakó diákok, családjaik, az épületben dolgozó tanárok, valamint közvetett módon a kecskeméti lakosok jelentik.

A projekt megvalósítása során megtörtént az épület összes – az épülettel egykorú – külső nyílászárójának cseréje. Az újonnan beépített nyílászárók modern technológiával és kiemelkedően energiahatékony értékekkel rendelkeznek.

A projekt során megtörtént az oldalsó falak szigetelése, amely komoly megtakarítást eredményez. A két éve elvégzett energetikai korszerűsítés (kazánok, meleg víz tárolók, radiátorok cseréje és szabályozhatóvá tétele) kiegészült az építészeti elemek korszerűsítésével, így az épület energetikai adottságai és energiafelhasználása megfelelő lesz.

Az épület funkciójából adódóan jelentős a felhasznált meleg víz mennyisége. Ezért megtörtént egy olyan napkollektoros rendszer kiépítése, amely a melegvíz-igény részbeni kiegészítését szolgálja, a földgáz kiváltása napenergiával történik.

A projekt kombinálta az energiahatékonysági korszerűsítést, valamint a megújuló energia felhasználását eredményező tevékenységeket. A beépített technológiák főbb műszaki adatai:

 Külső nyílászárók cseréje: az épület összes nyílászáróját háromrétegű hőszigetelő üvegre cserélték . A 115 db nyílászáró összesen 876,83 négyzetméter felületű.

 Külső hőszigetelés: Az épület külső homlokzata 2500 négyzetméteren kapott 12 cm vastagságú hőszigetelést.

 Napkollektoros rendszer: A projekt keretében 30 db egyenként 2,32 m2 felületű, 1,95 kW hőteljesítményű napkollektor elhelyezése történt meg az épület tetején. A napkollektorokhoz 3 db egyenként 1000 literes meleg víz tároló kapcsolódik. A szabályozás alapján, amíg a szolár rendszer képes a melegvíz-igényt ellátni, addig a gázkazánok nem vesznek részt a meleg víz előállításában.

A kivitelező a Mega-Sped Kft. volt, amely határidőre befejezte a munkálatokat.

Közreműködő szervezet neve:NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energiaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 1134 Budapest, Váci út. 45.
www.nkek.hu 
 
PROGRAMOK