2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Projektleírás
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Projektleírás

Projekt címe: „Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola infrastrukturális és szakmai fejlesztése”
Azonosító szám: KEOP-3.3.0/09-11-2011-0002
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 81.263.255 Ft
Teljes költség: 90.405.010 Ft

Projektleírás

A „Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola infrastrukturális és szakmai fejlesztése” projekt keretében eszközbeszerzés, építési beruházások és ESZA típusú fejlesztés valósul meg. Ezzel egy modern, minden igényt kielégítő infrastruktúrával rendelkező létesítmény jön létre, a munkatársak továbbképzésével és az oktatási módszerek fejlesztésével hatékonyabb tanulásszervezési tevékenység valósul meg. Ezen fejlesztésekkel lehetővé válik az erdei iskola hosszú távú működése és fenntarthatósága.

Eszközbeszerzések: a beruházás ezen része kültéri és beltéri eszközök, bútorok, oktatási szemléltető és segédanyagok beszerzését célozza. Egy jó természeti adottságokkal rendelkező környezet, egy megkapó táj, egy élményszámba menő szálláshely mind-mind megalapozzák a környezettudatos, környezetbarát nevelés hatékonyságát. A programok lényege nemcsak a terepi, szabadtéri munkában, de a megfelelő szemléltetésben, az ismeretek elmélyítését szolgáló csoportos foglalkozásokban is rejlik.

A szálláshely maximális kihasználtságát egy modern közösségi tér felépítése segíti. Olyan kiszolgáló helyiségek jönnek létre, amelyek speciális (például víz-, talajminta, levegőszennyezettség) vizsgálatok elvégezésére alkalmasak, az erdei iskolai modulok elvárásainak megfelelően a legmodernebb, legmeggyőzőbb, szemléltetésre legalkalmasabb technikai felszerelésekkel ellátottak, egy időben több csoportos foglalkozás megtartására alkalmasak és a jövőbeni fejlesztéseket is szolgálják. Olyan terek, ahol a szokásos tantermi előadás-jellegen túl másféle tanítási, nevelési gyakorlat is bevethető, ahol lehetőség nyílik pl. interaktív, játékos oktatásra, csoportbontásra.

Építési jellegű munkák: a projekt keretében létrejövő közösségi épület elsősorban az erdei iskola beltéri foglalkozásainak, másodsorban közösségi rendezvényeknek ad teret. Osztható közösségi térből és kiszolgáló helyiségekből álló épület – korszerű berendezésekkel és eszközökkel felszerelve – , amely kiválóan alkalmas a speciális erdei iskolai programok megrendezésére. A belső közösségi tér - mozgatható falakkal - igény szerint kisebb terekre határolható. Ez a megoldás több csoportos foglalkozás, vagy egy nagy létszámú rendezvény lebonyolítását is lehetővé teszi. Az épület megépítésével az erdei iskola eddigi nagy gondja oldódik meg, több oktatóhelyiség áll majd rendelkezésre, valamint a gyermekek közös foglalkoztatására alkalmas tér is létesül. Az utóbbi főként az erdei iskola fő szezonjában, ősszel és tavasszal gyakori csapadékos időszakokban segíti majd a működést.

A megvalósítás során energia megtakarítást és környezetbarát üzemeltetést szolgáló berendezéseket is telepítenek. A cél, hogy a tábor egészének működése során érvényesüljenek a környezeti szempontok, a létesítmény gazdaságosan működtethető, és hosszú távon fenntartható legyen. Mindezek mellett fontos, hogy az erdei iskola programjain résztvevő gyermekek a gyakorlatban is megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal. E projektelem megvalósítása során előtérbe kerülnek a megújuló energiák, csökkentik a vízfogyasztást, és a hulladékkezelésben is használnak környezetbarát megoldást.

A környezetrendező beruházások során az új épületekhez vezető belső utak, parkolók kialakítása, támfal építése, tereprendezés, kertépítés valósul meg.

A fejlesztés keretében a munkatársak továbbképzésére is lehetőség nyílik, továbbá megtörténik az oktatás szemléltető-, segédanyag és módszerfejlesztés. Jelenleg a létesítmény minősített programjai teljes körűen tartalmazzák a Mátra természeti környezetének bemutatását. A modulok melletti foglalkozásokkal (pl. kézművesség, a palóc hagyományok, a természetközeli és hagyományos falusi életforma megismerése) jól kikerekedik a résztvevő gyerekek ismeretszerzési lehetősége. A jövőben a minősített programokat az erdei iskola tanulásszervezési módszereitől nem idegen drámapedagógiai technikákkal foglalják keretbe, korosztályokhoz és időjárási viszonyokhoz alakított változatok kidolgozásával. A metódusok kidolgozása, az oktatási anyag fejlesztése a Kecskeméti Ifjúsági Otthon drámapedagógiában élenjáró munkatársai és a partnerek bevonásával történik.

Közreműködő szervezet neve:NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energiaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 1134 Budapest, Váci út. 45.
www.nkek.hu 
 
PROGRAMOK