2020-04-06 15:03:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Aktuális
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Konzorciumi Együttműködési Megállapodás Kecskemét és Szolnok között

A Közép-alföldi gazdasági övezet kialakításának előkészítése részeként 2014. február 27-én Konzorciumi együttműködési megállapodást írt alá Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő. Az eseménynek a projektben érintett városok egyike, Tiszakécske adott helyet, a házigazda Kovács Ernő polgármester volt.

Ez az esemény is jól tükrözi Kecskemét elkötelezettségét, a területi stratégiai dokumentumaiban jelzett térségi szövetségek megerősítése, s a térségi együttműködések bővítése terén.

Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari övezetét hozhatják létre. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása. Erről szól az a pályázat, amelyet a két város közösen nyújtott be, és amelyhez a szükséges konzorciumi megállapodást 2014. február 27-én írták alá a projektben érintett polgármesterek.

A konzorcium létrehozását az a közös pályázat tette indokolttá, melynek címe „Kecskemét - Szolnok közúti kapcsolatának fejlesztése című projektjavaslatra vonatkozó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány (RMT) készítése, a Közép-alföldi gazdasági övezet kialakításának előkészítése”. A pályázat tartalmi elemei: a Kecskemét-Szentkirály, Szentkirály-Tiszakécske útszakaszok vizsgálata, az Újbög és Tiszabög átkelési szakasz vizsgálata, az érintett települések, egyebek között Tiszakécske, Tiszajenő, Tiszavárkony és Tószeg elkerülésének vizsgálata, a 4625 jelű út egyes szakaszai korszerűsítésének vizsgálata, valamint kerékpárutak kialakítási lehetőségeinek vizsgálata.

Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari növekedési zónáját hozhatják létre. A hosszú távú együttműködést, a közösen elindított fejlesztéseket alapozhatja meg az a tény is, hogy a formálódó Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció mindkét várossal, mint Budapest metropolisz térséghez tartozó alközponttal számol. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása.

Közreműködő szervezet neve: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
www.darfu.hu 
 
PROGRAMOK