2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Közreműködő szervezet neve: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
www.darfu.hu


Aktuális
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Megújul Kecskeméten a Szabadság tér és környezete

Elkezdődött Kecskeméten a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja” című, DAOP-5.1.2/C-14-k2-2014-0001 azonosító számú projekt. A fejlesztés 738,93 millió forint uniós és hazai támogatásból valósul meg, konzorcium keretében, amelynek tagjai: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a KIK-FOR Kft. és a Kecskeméti Református Egyházközség.

 
 
 

A beruházás mai nyitórendezvényén dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Farkas Gábor DLA Ybl-díjas építész bemutatta a terveket. Elhangzott: a funkcióbővítő városrehabilitációs program részeként a projektgazda megújítja – a rekreációs és turisztikai igényeknek megfelelően –, vonzóbbá teszi a Szabadság tér és környezetének (Kálvin tér, Kéttemplom köz) műszakilag leromlott gyalogos és zöldfelületi rendszerét, hiszen ez a város egyik leglátogatottabb, legkedveltebb rekreációs és idegenforgalmi övezete.

 
 
 
 

Ezen a belvárosi területen kiemelt igény mutatkozik megfelelő minőségű és számú parkolóhely iránt is, amelyet a város a Kálvin téren és a Szabadság tér északi, észak-nyugati részében tud biztosítani. Mivel a keramit burkolattal ellátott parkolók műszaki színvonala leromlott, így felújításuk halaszthatatlan. A közterületet érintő fejlesztések szeptemberig zárulnak le, a Kálvin téri parkolók felújítása a tervek szerint a tanév végével elkezdődik.

 
 
 
 

A projekt keretében hasonlóan fontos célként fogalmazódik meg a Kéttemplom köz „bevásárló utcává” fejlesztése, amely nem csak az utca üzletportál és homlokzatának egységes megújítását foglalja magába, hanem egy üzlethelyiség átalakítását, felújítását is. A projekt keretében megvalósítani tervezett gazdasági tevékenység, valamint a projekten kívül ugyancsak az utcában megvalósuló magánerős üzlet átalakítás a Kéttemplom köz kiskereskedelmi és vendéglátó jellegének erősítését és a foglalkoztatás bővítését egyaránt szolgálja. A „bevásárló utca” megújítását indokolja továbbá, hogy a belvárosi akcióterületen felújított utcák esetében minden üzlethelyiség kiadása megtörtént, és a javuló gazdasági környezetnek köszönhetően a kiadó üzlethelyiségek iránti kereslet növekszik.

 
 
 
 

Fontos eleme a beavatkozásnak a református egyházközség (mint konzorciumi tag) funkciójában bővülő parókiaépületének külső felújítása (homlokzatfestés és portálcsere).

 
 
 
 

A beavatkozást indokolja, hogy a 150 éves épületen több évtizede történt utoljára külső homlokzati felújítás, a vakolat több helyen sérült, a festés megkopott, és egyre kevésbé tud megfelelni – a műemlék jelentőségű területen – a lakosság elvárásainak.

 
 
 
 

Az eredeti leromlott állapotú fa nyílászárókat az 1970-es évek végén fémkeretes, rosszul hőszigetelő, az épület jellegéhez egyáltalán nem illő portálokra cserélték, amelyek nem csak esztétikailag kifogásolhatók, de a mai kor hőszigetelési és energiahatékonysági elvárásainak sem felelnek meg. A parókia épületének külső megújítását az is indokolja, hogy a tulajdonos a projekt keretén kívül elkezdi a belső terek átalakítását. Olyan új kulturális és közösségi célokat szolgáló termek kialakítását kezdi el, amelyek egyszerre képesek kiszolgálni a hitéleti összejövetelek igényeit és az oktatási célokat, valamint helyet biztosít a széles nyilvánosság számára különböző civil rendezvényekhez, előadásokhoz és zenei programokhoz.

 
 
 
 

A projekt keretében úgynevezett soft tevékenységek is megvalósulnak: közösségfejlesztési, kulturális és sport program, környezetvédelem és energiatakarékosság a mindennapokban, belvárosi közösségfejlesztő és szabadidős programok, rendezvények, közlekedési szemléletformáló program.

 

További információ: www.kecskemet.hu/funkciobovito2

 
 
PROGRAMOK