2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Címlap
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Aktuális
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

BEFEJEZŐDÖTT KECSKEMÉTEN A 4 CSOPORTOS BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE HOMOKBÁNYÁN

Befejeződött Kecskeméten egy 4 csoportos bölcsőde építése Homokbányán. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, vissza nem térítendő támogatással valósult meg. Az építkezés a megyei jogú városokban megvalósuló gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének volt a része, bruttó 357.060.500,- millió forintos európai uniós támogatással.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00007 konstrukció keretében a „4 csoportos bölcsőde építése Homokbányán” benyújtott pályázaton bruttó 357.060.500,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap volt.

A projekt keretében megvalósult beruházás eredményeként 4 csoportos, 52 főre engedélyezett bölcsőde épült fel Kecskemét Homokbánya városrészében.

Kecskemét integrált településfejlesztési stratégiája is tartalmazza a Homokbánya városrészi alközpont és intézményfejlesztési tervét, mely szerint fontos a különböző ellátási formák esetében a megfelelő közszolgáltatási színvonal biztosítása. A beruházás során olyan technológiákat, módszereket alkalmaztak, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra működését. Napelemes rendszer létesítésével megújuló energiaforrás készült. A pályázat részeként eszközbeszerzés is történt, mely tartalmazta az új intézmény bútorait és egyéb berendezési tárgyait, fejlesztőeszközöket és játékokat, továbbá egyéb, a működéshez szükséges eszközöket. A bölcsődénél parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely is létesült.

Az új, összesen mintegy 700 m² hasznos alapterületű bölcsőde épület egy több évtizede alulhasznosított barnamezős területen lett kialakítva. Mind a négy csoportszoba több mint 50 m²-es nagyságú. A bölcsőde épületében melegítőkonyha is létesült, amit kizárólag az intézmény ellátására használnak. A beruházás megvalósítása az akadálymentesítés követelményeinek megfelel.

Az új bölcsőde kialakításával lehetőség mutatkozik újabb fiatal családok Homokbányára történő betelepedésére, amely hosszabb távra biztosíthatja a városrész fiatalos korösszetételét. Az új intézmény pedig erősítheti a társadalmi kapcsolatok kiépülését és a helyi identitás növelését. Az új bölcsőde elősegítheti a fiatal anyukák/apukák munkaerő piacra történő gyorsabb visszatérését, javítva ezzel nem csak a városrész fiatal családjainak jövedelmi helyzetét, hanem a város egészének gazdasági fejlődését is.

További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513-513 palyazat@kecskemet.hu

 
 
PROGRAMOK