2020-03-10 14:55:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Április
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Tájékoztatás a hatósággal való e-mailben történő kapcsolattartásról
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Tájékoztatás a hatósággal való e-mailben történő kapcsolattartásról

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához e-mailben érkezett beadványokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket.

Az önkormányzati feladatellátással kapcsolatos ügyeket élesen el kell határolni a hatósági ügyektől. Míg az előbbiek közé tartoznak például a közműberuházások megvalósítása, közvilágítással kapcsolatos bejelentések, utak, játszóterek építése, fenntartása, tömegközlekedés biztosítása, addig hatósági ügy például az üzlet működési engedélyezése, telepengedélyezési eljárás, birtokháborítás, helyi adó ügyek, szociális ügyek, stb.

Önkormányzati ügyekben az e-mailen érkezett beadványokra a megadott elérhetőségen válaszolunk, s megtesszük a szükséges intézkedéseket.

Hatósági ügyekben azonban az e-mailen érkezett beadvány nem minősül elektronikus kapcsolattartásnak, s erre tekintettel semmilyen joghatás nem fűződik hozzá.

Elektronikus ügyintézésről ügyfélkapun keresztül, illetve minősített elektronikus aláírással benyújtott iratok esetében beszélhetünk. Amennyiben e-mailen érkezik hivatalunkhoz a beadvány, írásban tájékoztatjuk ügyfeleinket az adott ügyben követendő eljárási rendről: hol, milyen formában, milyen illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj lerovásával lehet megindítani az eljárást.

Ennek oka az, hogy hatósági ügyekben a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) részletesen szabályozza az ügyféllel, illetve az eljárás egyéb résztvevőjével való kapcsolattartás rendjét.

Az első kapcsolatfelvétel alkalmával a hatóságnak fel kell hívnia az ügyfél figyelmét a kapcsolattartás lehetséges formáira, illetve tájékoztatást ad a kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségéről, valamint a hatóság által nyújtott elektronikus tájékoztatás elérhetőségéről.

Az ügyfél jogában áll a választott kapcsolattartási formáról más, a hatóságnál rendelkezésre álló formára áttérni, amelyet a hatóság akkor tagadhat meg, ha az ügyfél visszaélésszerűen kívánja azt igénybe venni (pl. indokolatlanul több alkalommal kéri ugyanazt a tájékoztatást).

Elvileg lehetőség van arra, hogy a hatóság e-mailen kérjen vagy adjon rövid információkat, illetve tájékoztatást, egyeztessen az ügyféllel (pl. szükséges iratok bekérése, iratbemutatás időpontjának egyeztetése). Az e-mailen keresztül történő kapcsolattartás azonban olyan speciális kommunikációs forma, amelyet csak az ügyfél és az ügy megfelelő azonosítását követően tesz lehetővé a Ket.

E kapcsolattartási forma esetén azonban nem lehetséges annak egyértelmű bizonyítása, hogy a küldő és a címzett között létrejött a kapcsolat, sem a küldő, sem pedig a címzett azonosítása nem lehetséges, továbbá nem valósítható meg az ily módon közölt információ utólagos azonosítása. Ennek megfelelően a törvény nem teszi lehetővé az e-mailben történő kapcsolattartást olyan esetben, amikor ahhoz joghatás fűződne (pl.: kérelem benyújtása, idézés, jogorvoslat előterjesztése, stb.).

Dr. Határ Mária
Jegyző

 
 
PROGRAMOK