2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Múzeumok, kulturális intézmények
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

 
 

Kulturális Központ
Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.
Telefon: 76/503-880
Fax: 76/503-890
E-mail: hirosagora@hirosagora.hu
Honlap: www.hirosagora.hu

 
 

Ifjúsági Otthon
Kecskemét, Kossuth tér 4.
Telefon: 76/481-686
Fax: 76/481-523
E-mail: ifjuságiotthon@hirosagora.hu
Honlap: www.hirosagora.hu

Otthon mozi
Kecskemét, Kossuth tér 4.
Telefon: 76/481-686
Fax: 76/481-523
E-mail: otthonmozi@hirosagora.hu
Honlap: www.hirosagora.hu

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. 2015. július elsejével kezdte meg közös munkáját az előzőleg három külön egység egyesülésével. Ezek a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon és a HELPI –Kecskeméti Ifjúsági Iroda és Fejlesztő Műhely voltak. Az összetett szervezethez tartozik még a Hetényegyházi Közösségi Ház, a Parádfürdői Ifjúsági Tábor, az Otthon mozi, a Kecskemét Táncegyüttes és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar is. Valamennyi alkotórésze a nagy közös cégnek több éves-évtizedes múltra tekint vissza a közösségi művelődés, művészeti nevelés, közösség- és ifjúságfejlesztés terén. Csupán rövid összefoglalóként:

Kulturális Központ: A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a régió legnagyobb kulturális központjaként 1975. január 11-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Jogelődei között volt megyei művelődési központ, művészeti iskola és konferencia központ is. 2010. január 1-ével Kft-vé alakult. Fő feladata Kecskemét város polgárainak kulturális, művészeti, szabadidős és közösségi igényeinek, szükségleteinek kielégítése, rekreáció, a szórakozás és a szórakoztatás, a szabadidő hasznos eltöltésének segítése, a közösségi művelődés lehetőségeinek biztosítás és az alkotókészség kibontakoztatása. Évente több mint 4000 különböző kulturális rendezvényen 900.000 látogatót fogad az intézmény, amely 2001-ben elnyerte a Kecskemét Közművelődéséért Díjat. 2014-ben pedig a Minősített Közművelődési Intézmény címet. A közösségi művelődés számos területe között kiemelkednek a művészeti csoportok: Kecskemét Táncegyüttes, Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Kecskeméti Képzőművészek Közössége, Kecskeméti Napraforgó Foltvarró Kör. A Kulturális Központ több fesztivál rendezője és lebonyolítója (Kodály Fesztivál, Tavaszi Fesztivál, Kecskeméti Népzenei Találkozó). A kollégák szakértelme, gyorsasága, megbízhatósága garancia a rendezvények színvonalas megszervezésére. A megújult épület technikailag jól felszerelt 600 fős színházterme alkalmas színházi előadások, hangversenyek, pódium műsorok, opera, operett, balett, táncbemutatók, filmvetítések, ünnepségek, közgyűlések és konferenciák megrendezésére, még egyéb helységeink a kongresszusok, termékbemutatók, értekezletek, megbeszélések kiváló helyszínei.

Ifjúsági Otthon: Több, mint 30 éve a gyermek- és ifjúsági korosztály szabadidős tevékenységét, közösségben való művelődését szolgáló közművelődési intézmény, amelynek feladata a korosztályi sajátosságokra alapozott kultúraközvetítés. Tanfolyamok, szakkörök, műhelyek fenntartásával, alkotótáborok, tehetséggondozó programok, találkozók, fesztiválok szervezésével ösztönzi az értékalapú kulturális közösségek fennmaradását, fejlődését. Fontos feladatának tartja a kulturális értékek megőrzését, tevékenységére, feladatvégzésére a folyamatos megújulás, aktualizálás a jellemző. A Kecskeméti Ifjúsági Otthonban szinte minden művészeti ágban folyik tehetséggondozó munka: színjáték, néptánc, társastánc, moderntánc, musical, képző-és iparművészet, film, és még sok egyéb területen, elismert szakemberek vezetésével. Szoros együttműködésben dolgozik az oktatási intézményekkel, a kultúra és a közművelődés területén működő helyi és országos szervezetekkel, társintézményekkel. A Magyar Drámapedagógiai Társaság megalakulását követően, 1989-ben, intézményünkben létrejött a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely. A Kecskeméti Ifjúsági Otthon hagyományosan szervezője a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kiemelt gyermek- és ifjúsági művészeti programjainak. 2015-ben elnyerte a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

HELPI: Az iroda humánszolgáltató intézmény, mely a fiatalok tájékoztatásának és informálásának tekintetében alapellátás jellegű szolgáltatást nyújt – elsősorban – a város 12-28 éves korosztálya számára. Alacsonyküszöbű intézményként az iroda munkatársai törekszenek arra, hogy ügyfeleik lehetőleg azonnal, várólista nélkül, a legteljesebb és legszélesebb körű segítséget kapják. A fiatalok autonómiájának tiszteletben tartása, valamint a teljes és hiteles információ érdekében a szolgáltatás mindennemű ideológiától, pártoktól és egyházaktól függetlenül működik, bárki számára ingyenesen hozzáférhető és teljes körű anonimitást biztosít. Működésének tartalmi követelményei megfelelnek a hazai és nemzetközi ifjúságsegítő munka standardjainak: tevékenységét az Európai Ifjúsági Információs Charta valamint a Magyarországi Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodák Szakmai és Etikai Kódexe szerint végzi.

A 2015. július 1-i fúzióval a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ olyan komplex kulturális nonprofit vállalkozássá alakult, mely a legszélesebb körben tudja biztosítani a kultúrához való hozzáférést a kecskeméti és a környező települések lakóinak. Folytatjuk a megszokott helyszíneken és kollégákkal a jól bevált programokat, szakköröket, táborokat, kiállításokat, előadásokat. Szolgáltatásainkat, eszközeinket és humánerőforrásunkat egyesítve még színvonalasabb kulturális rendezvények, programok nyújtása a célunk. Szeretnénk magasabb szakmai színvonalon művelni a kultúraközvetítést és még szélesebb körben biztosítani a kultúrához való hozzáférést, a több helyszín adta lehetőséggel, a járási kapcsolatok rendszerének kiépítésével, a hatékony információ biztosításával.

 
 
PROGRAMOK