2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
2009.05.13. szerda
 

Hétvégén és jövő hétvégén: Lim-lom akció!

 

Kecskeméten, a megszokott rendben, két ütemben idén is sor kerül a lomtalanításra két pénteki és szombati napon: május 15-16.-án a város keleti, május 22-23.-án pedig nyugati részén. A Lim-lom akcióról Sipos László, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lassú Tibor, a Városgazdasági Kft. igazgatója, és Csongor Attila részlegvezető tájékoztatta olvasóinkat.

 
 
 

Az előző esztendők gyakorlatához képest fontos változás, hogy idén nem kerülnek kihelyezésre nagy gyűjtőkonténerek. Ennek oka részben az, hogy ezekbe a nagy edényekbe máshonnan – néha iparszerű tevékenység maradékaként is, teherautónyi mennyiségben illegális eredetű – szemetet szállítottak. Tetemesen megemelve az éves szemétdíjba beépített, és így a szemétdíjat rendben fizető polgárok költségére végzett lomtalanítás költségeit. A másik ok pedig, hogy a konténerek környékén kezelhetetlen állapotok uralkodtak el: az összeszennyezett környezet takarítása pedig, ugyancsak többletmunkát és többletköltségeket eredményezett a szolgáltatást végző Városgazdasági Kft.-nek.

 
 
 
 

Ugyancsak új – vagy legalábbis idén már szigorúan ellenőrzött eleme a Lim-lom akciónak, hogy nem kerülhet a lakóközösségek, vagy a magánszemélyek által kitett lom közé máshonnan odaszállított szemét. Ennek betartásáért a lakóközösségek, illetve a magánszemélyek felelősek, ők viselik az esetleges többletköltség terhét is - tehát első sorban nekik kell eljárniuk, hogy az esetlegesen az ő lomjaikhoz máshonnan lomokat szállítókat elküldjék. Ha erre képtelenek, úgy a 76/501-926 és a 76/501-927 telefonszámokon azonnal bejelentést tehetnek, és segítséget kérhetnek. Különösen fontos, hogy ha esetlegesen máshonnan szemetet szállítanának eléjük, úgy a bizonyítás érdekében írják fel a szállítást végző jármű forgalmi rendszámát.

 

A fent megadott telefonszámok a lim-lom akció egész időtartama alatt hívhatók lesznek, ügyeleti rendszerben működnek, ezeken bejelentést lehet tenni a guberálók elleni panasszal is. Az akció ideje alatt és azt követően a Városgazdasági Kft. munkatársai, együttműködésben a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség munkatársaival, folyamatos ellenőrzéseket végeznek a városrészekben, és ha erre szükség mutatkozik, fellépnek a környezet megóvása érdekében, figyelmeztetnek és bírságolnak.

 
 
 

Idén tehát nem lesz konténer: a megszokott gyűjtőpontokhoz – vagyis a szokásos hulladéktároló edényzet mellé, vagy annak helyére kell kitenni a lomot, illegális, más által odaszállított hulladék ide nem kerülhet. Kihelyezhető a háztartásokban felhalmozott nagy, darabos szilárd hulladék: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom. Nem helyezhető ki építési törmelék, háztartási hulladék, akkumulátor és más veszélyes anyag (pl. vegyszermaradék, olaj, maró anyagok, gyógyszermaradék, hűtőszekrény), állati tetem.

 

Vasárnapi napokon már nem lehet lomot kirakni, ezen a napon már csak a szemét elszállítását végzik. A határidő után kihelyezett limlomok illegális hulladéknak minősülnek, melyek elhelyezéséről a kihelyező (hulladéktulajdonos) köteles saját költségén gondoskodni. A Városgazdasági Kft. munkatársai folyamatos takarítással igyekeznek az akció alatt, és után a tisztaságot fenntartani. A munka nagyságát jól jellemzi, hogy míg 2004-ben 398,5 tonna lomot, 2008-ban már 754,7 tonna lomot kellett a két hétvégén a szerződött, közel 19 ezer partnertől – ideértve a közel 25 ezer lakást fedő 800 társasházból elszállítani: ez a mennyiség egyébként megtöltene egy 70 méter él-hosszúságú kockát.

Lim-lom akció I. ütem

IDŐPONT: 2009. május 15-16.

Helyszínek: Nagykörúton belüli terület, Hunyadiváros, Szent István város, Műkertváros, Kossuthváros, Erzsébetváros, Muszáj, Szent László város, Rendőrfalu, Halasi úti zártkertek, Borbás, Kósa falu, Katonatelep, Árpádváros

Kihelyezési időpont, határidő:

május 15. péntek reggel 8 órától

május 16. szombat este 20 óráig

Lim-lom akció II. ütem

IDŐPONT: 2009. május 22-23.

Helyszínek: Vacsiköz, Voelker és Dárdai telep, Miklovicsfalu Méntelek, Széchenyiváros, Hollandfalu, Máriaváros, Petőfiváros, Szeleifalu, Hetényegyháza, Kadafalva, Matkó, Reptéri lakótelep, Kisfái, Szarkás, Külső Máriahegy, Kossuth és Törekvés telep

Kihelyezési időpont, határidő:

május 22. péntek reggel 8 órától

május 23. szombat este 20 óráig

 
 
 
PROGRAMOK