2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Július
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2010.09.15. szerda
 

Jövőre kezdődhetne a kecskeméti Történelmi Témapark építése

 

Bács-Kiskun megye önkormányzata Kecskemét városával összefogva úgy döntött, hogy létrehozza Kecskemét mellett a világhírű francia Puy du Fou mintájára a Történelmi Témaparkot. Erről ma sajtótájékoztatón számolt be Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere és Philippe de Villiers, a francia szenátus tagja, a Vendée Megyei Közgyűlés elnöke, Európa parlamenti képviselő.

 
 
 

A parkban a magyar történelem dicső korszakait fogják bemutatni, korhű díszletek között. A tervek szerint például egy 40 perces művészi előadás keretében fog megelevenedni a nándorfehérvári csata. Bemutatják az államalapítást, Nagy Lajos király korát, valamint a Rákóczi-szabadságharcot, vagy az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot. Egy-egy felépített történelmi helyszínt több ezer férőhelyes nézőtérről tekinthetnek meg a látogatók. A négy kültéri történelmi helyszín mellett lesz egy 1300 férőhelyes fedett színház is. Az előadásokat meghatározott műsorrendben látogathatják a nézők, így egy nap alatt minden történet végignézhető pihenővel és étkezéssel együtt.

 

Az alapítók célja az, hogy egyrészt kihasználják az idegenforgalom által kínált lehetőséget és egy vonzó attrakcióval Bács-Kiskun megyébe invitálják a hazai és külföldi turistákat. Nem titkolt szándéka a tematikus park létrehozóinak, hogy a magyar történelem dicső napjainak bemutatásával erősödjön a nemzeti összetartozás. Mindenki legyen büszke arra, hogy magyar, a külföldiek pedig ismerjék meg történelmünk olyan pillanatait, amelyek Európa történelmére is komoly hatással voltak. Elhangzott: ez a turisztikai fejlesztés sokszorosára emelheti a város, illetve a megye turisztikai forgalmát, jelentőségét tekintve pedig egész Magyarország gazdaságára hatással lehet. A beruházás első üteme 83 millió euróba kerül.

Egyébként három évvel ezelőtt kezdődött a kapcsolatfelvétel a Puy du Fou üzemeltetőivel. A világhírű park szakembereivel karöltve alkalmazzák majd a modellt a magyar történelemre, átvéve a francia modellt és együttműködve az építésben és a működtetésben.

A történelmi tematikus emlékparkot a magyar-francia közös gazdasági társaság fogja magyar befektetők bevonásával felépíteni, valamit üzemeltetni.

Az előzetes tervek szerint, a 2011-ben induló beruházás 2013-ra készül el. Várhatóan 500 főt alkalmaznak a parkban akkor, amikor elkészül a teljes projekt. A park egész napos programot fog biztosítani az érdeklődőknek, teljes vendéglátással. A tervek szerint a vendéglátás szinte kizárólag magyar termékekből áll majd, amit a megyében működő vállalkozások állítanak elő. Természetesen a gyermekekre is gondolnak: részükre is lesznek programok és kiállítások.

Mint kiderült, a francia Puy du Fou üzemeltetőit már több ország megkereste, ám választásuk mégis Kecskemétre esett. Dr. Zombor Gábor polgármester elmondta: egyelőre nincs végső döntés a kecskeméti pontos helyszínt tekintve, csak az a bizonyos, hogy nagy kiterjedésű területre van szükség, hiszen a kecskeméti témapark majd akkora lesz, mint a franciaországi.

Ahhoz, hogy tudjuk, mi is készül Kecskeméten, érdemes megismerni a francia tematikus park múltját, jelenét: gyönyörű, de elhanyagolt területen kezdődött el 33 évvel ezelőtt a Puy du Fou francia tematikus történelmi park építése, ahol mára olyan élményeket biztosító látványosság készült el, mely évente 1,4 millió látogatót fogad.

A park megálmodója Philippe de Villiers, aki ma a francia szenátus tagja, a Vendée Megyei Közgyűlés elnöke, Európa parlamenti képviselő.

A történelmi park Les Epesses településtől néhány kilométerre található. A Párizsból érkező látogató a TGV gyorsvasúttal másfél órás út után érkezik Angers-ba, ahonnan naponta háromszor indulnak buszok Puy du Fou-ba. Repülőgéppel Nantes-ban lehet leszállni, majd egyórás buszozás után érkezik a látogató a monumentális attrakció helyszínére.

A park területén három helyen is meg lehet szállni. A római kort idéző óriási villában, egy XVIII. századi lakóházban, vagy a 2010-ben átadott, vízen úszó szállodában lehet egy éjszakát eltölteni. Ha minden programot és látványosságot meg akar tekinteni a látogató, akkor szállást kell foglalnia, mert két nap kell a park által kínált attrakciók megtekintéséhez.

Az európai történelem egy-egy epizódját elevenítik fel különböző, korhű módon felépített helyszíneken, színészek közreműködésével. A közel egyórás műsorokat egyszerre több ezer ember tekintheti meg.

 
 
 

A római mintára épült Colosseum 115 méter hosszú színpadán a gladiátorok küzdenek egymással, de a híres kocsiversenyt is felidézik az arénában.

 
 
 
 

Richelieu bíboros muskétásai egy monumentális XVIII. századi színházban elevenítik fel a romantikus történetet. A színház nézőtere is közel tízezer embert tud befogadni.

 
 
 
 

A vikingeket felidéző show is bővelkedik látványosságokban. A történetben egy 22 méter hosszú viking hajó is beúszik a szabadtéri színpadra, melyet a csata során elsüllyesztenek. Látványosságokban bővelkedik a madár show, ahol a sasok és egyéb nagy testű madarak bemutatója a nézők feje felett játszódik, természetesen történelmi környezetben.

 
 
 
 

Ebben az évben állították színpadra A lándzsa titka című attrakciót, mely az Orleans-i szűz, Jeanne d'Arc és a pásztorlány, Marguerite legendáját dolgozza fel.

 
 
 
 

A késő este kezdődő, La Cinéscénie 1 óra 40 perces show megtekintését nem szabad kihagyni a programból. A világ legnagyobb éjszakai műsora egy monumentális, 23 hektáros „színpadon” játszódik, ahol egy előadás során 1200 önkéntes eleveníti fel a korabeli vidéki életet, valamint a francia történelem egy-egy epizódját. A műsort látványos lézer show egészíti ki az egyszerre 14 ezer embert befogadó, szabadtéri nézőtér előtt.

 

A Puy du Fou-t aki egyszer megtekinti, az biztosan visszavágyik, mert állandóan fejlesztik, új történelmi jeleneteket mutatnak be.

 
 
 

A történelmi epizódok megtekintése mellett múzeumok, korabeli mesterségek bemutatói, gyermekek részére készített programok és természetesen vásárlási lehetőségek egészítik ki a kínálatot.

 

Fotók: Komlós József JR

 
 
 
PROGRAMOK