2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
2011.07.04. hétfő
 

40 éves a kecskeméti rajzfilmstúdió

 

A kecskeméti rajzfilmstúdió július 1.-én ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. Ebből az alkalomból tartottak születésnapi ünnepséget másnap, szombaton a stúdió épületében.

 
 
 

A generációk egész sora által kedvelt, számos nemzetközi díjban részesült rajzfilmek és sorozatok alkotó műhelyéül szolgáló Kecskemétfilm múltját, jelenét és jövőjét egyaránt reprezentálta az a meghitt megemlékezés, amelyet szombaton tartottak a kecskeméti rajzfilmstúdió hunyadivárosi épületében.

 
 
 
 

A kedves, oldott hangulatú születésnapon Mikulás Ferenc – a stúdió alapítója, és megalakulása óta igazgatója – köszöntötte a vendégeket, és emlékezett vissza az eltelt évtizedekre. A köszöntés mellett egy válogatást is levetítettek a Kecskemétfilm 40 év alatt készült filmjeiből – melyekkel a műhelyben dolgozó kiváló alkotók előtt tisztelegtek.

 
 
 
 

A jeles alkalomból meghívták mindazokat az alkotókat és munkatársakat, a rajzfilmstúdió munkáját segítő városvezetőket, barátokat, akik a stúdió létrehozásában, megőrzésében és fejlesztésében az alapítók – majd a kollektíva segítségére voltak. A jubileum alkalmából – megköszönve segítségüket, mellyel hozzájárultak a stúdió megalakulásához és sikereihez - részükre Mikulás Ferenc emléktárgyat adott át.

 
 
 
 

A díjat a következő 22 személyeknek ítélték oda: Dr. Adorján Mihály, Dizseri Eszter, Farkas Gábor, Gattyán György Zoltán, Gémes József, Jankovics Marcell, Katona László, Kerényi József, Komáromi Attila, Lezsák Sándor, Lőcsey Gabriella, Dr. Matolcsy György, Dr. Mező Mihály, Dr. Peredi Katalin, Dr. Pongrácz József, Pozsgay Imre, Probstner János, Sára Sándor, Szenes Márton, Dr. Szécsi Gábor, Szoboszlay Péter, és Dr. Zombor Gábor.

 
 
 
 

A kedves gesztust követően az egykori és mai munkatársak köszöntötték a stúdiót megálmodó és máig vezető Mikulás Ferencet; aki ezt követően a Kecskemétfilm épületeit tervező, és Kecskemét történelmi arculatának megőrzésében kulcsszerepet játszó Kerényi Józseffel együtt emlékfát ültetett a rajfilmstúdió parkjában.

 
 
 
 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 
PROGRAMOK