2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Szerző: Komlós József Jr.
Nyomtatás
2011.11.07. hétfő
 

Kecskemét első női Virágembere

 

A civilek által alapított díjat első ízben a díj történetében egy hölgy: Kovácsné Drabant Katalin vehette át az idén - dr. Zombor Gábor korábbi Virágembertől, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterétől.

 
 
 

Pénteken újra átadták a Virágember díjat Kecskeméten, a Városházán. A Fantázia Virágbolt és a Porta Egyesület által megálmodott kitüntetést annak ítéli a grémium, aki az előző esztendőben - a virágbolt vásárlóinak véleménye, szavazatai alapján - kimagaslóan sokat tett Kecskemétért, a civil közösségért; aki munkájával dicsőséget és elismerést szerzett a hírös városnak.

 
 
 
 

Az idei díjazott Kovácsné Drabant Katalin szőlész-borász, korábbi kutató, a Dimenzió Borászat alapítója és tulajdonosa lett - aki férje, és borászatuk társtulajdonosa: Kovács András társaságában jött el a díjátadóra; melyet a korábbi kitüntetettek mellett a Kunsági Borrend kiválóságai is megtiszteltek jelenlétüket.

 
 
 
 

A meghitt díjátadóra érkezett Virágembereket a kecskeméti Aurin leánykar, Bárkányi Ernő és Farkas P. József, a Porta Egyesület elnökei köszöntötték; majd dr. Zombor Gábor – aki 2004-ben kapta meg a Virágember kitüntető címet - méltatta Kecskemét első Virághölgyét, aki a Dimenzió Borászat élén első sorban a hagyományos - szinte már elfeledett - szőlőfajták termesztését, legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozását, az alföldi bor presztízsének visszaszerzését, megerősítését tartja fontosnak.

 
 
 
 

Amint arra a polgármester emlékeztetett: a Kecskemét környéki bortermelés régi jó hírének visszaállításáért tevékenykedő Kovácsné Drabant Katalin – és az általa vezetett, immáron a legnevesebb borászok által is rangos helyen számon tartott alföldi borászat: a Dimenzió - Kövidinkájával első ízben nyerte meg a Kecskemét Város Bora versenyt; tavaly az ő borukat választották a Vinagorán „Magyarország legjobb rozéjának” – s emellett legutóbb cabernet sauvignon borukkal Kecskemét Város Különdíját is elnyerték.

 
 
 
 

A civilek által alapított, s ezért különösen értékes elismerést dr. Zombor Gábor polgármester adta át az első női virágembernek: Kovácsné Drabant Katalinnak. A díjazottat elsőként stílszerűen Tollasné Szemerédy Ida, a Fantázia Virágbolt tulajdonosa köszöntötte egy nagy csokorral; majd Farkas Gábor, korábbi kitüntetett is méltatta a társaság eddigi egyetlen hölgytagját.

 
 
 
 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 
PROGRAMOK